3 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 5
3,67/5Toplam: 3 Oy
view 5.936
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Lokmalık İrmik Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hafif şerbetli, mis irmikli bir tatlıya hayır diyemeyenler gelin! Minik lokmaları baklava dilimlerine güçlü bir rakip olacak nefis bir tatlı denemeye hazır mısınız?
Baştan uyaralım; lokmalık denmesi biraz tuzak olabilir, yani formuna dikkat edenler olarak kesinlikle abartmamaya dikkat edin deriz.
Bu nefis tatlı; tek lokmalık olması ile kolay yendiği için hem çocuk hem de yetişkinler tarafından kolayca sevilir. Hele ki üzeri de şöyle Antep fıstığı, fındık, ceviz, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süslenirse hem görünümünün güzelliği hem de lezzetinin özelliği artar da artar. Siz de konuklarınıza, ailenize farklı bir lezzet sunmak, tatlı krizlerini başarıyla susturmak istiyorsanız nefis tarifimizi uygulamaya hemen başlayın. Tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Lokmalık irmik tatlısı tarifi, lokmalık irmik tatlısı yapılışı, lokmalık irmik tatlısı yapımı, lokmalık irmik tatlısı hazırlanışı, lokmalık irmik tatlısı malzemeleri, lokmalık irmik tatlısı kalorisi, ev yapımı lokmalık irmik tatlısı ve daha birçok irmikli tatlı MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Lokmalık İrmik Tatlısı Yapımı:

1. Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
2. Hamurun toparlanmaması halinde biraz daha un ilave edin.
3. Hamurdan bir parça alıp tezgahta yuvarlayın. Sonra tezgaha serpiştirilmiş irmiğe bulayın. 2 cm kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin.
4. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
5. Bu arada su ve şekeri sürekli karıştırarak eritin. Fırından çıkan sıcak lokmaların üzerine dökün.
6. Şerbetinin çekmesi için tekrar fırın sıcaklığına koyun. Daha sonra üzerine antep fıstığı serpiştirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER