MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Lor Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Özel ve sıra dışı bir tatlı tarifi ister misiniz? Evde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzet dolu bir tarif. Lor tatlısı tarifi MigrosTV’de. Daha pek çok tatlı, reçel, turşu ve konserve tarifleri; pratik ve aperatif lezzetler için MigrosTV’yi takip edebilirsiniz.

Püf noktası:
En az 20 dakika kadar kaynattığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.

Lor Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • lor peyniri

    600 gram tuzsuz
  • yumurta

    5 adet küçük boy
  • şeker

    200 gram toz
  • un

    200 gram
  • pirinç unu

    200 gram
  • limon kabuğu

    1 adet rendelenmiş
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • toz şeker

    Şerbeti için:3,5 su bardağı
  • su

    3,5 su bardağı
  • limon suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • Antep fıstığı

    Üzeri için:2 yemek kaşığı toz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tatlının şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.

  • 2. Adım

    Kaynamaya başlayan şerbet karışımını taze sıkılmış limon suyuyla kestirip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın.

  • 3. Adım

    Derin bir kaseye aldığınız tuzsuz lor peynirini; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar, toz şeker, un, pirinç unu, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.

  • 4. Adım

    Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız tatlı hamurunu krema sıkma poşetine doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın.

  • 5. Adım

    Önceden ısıttığınız 160-170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz sıcak tatlıları soğuk şerbetin içerisine atıp beklettikten sonra süsleyerek servis edin.