Osmanlı Saray Mutfağı‘nın sevilen lezzetli MigrosTV’de; Mutancana, Fodula,Hünkar beğendi ve Mastave tariflerinin ardından şimdi de nefis bir Mahmudiye yapmaya ne dersiniz? Enfes kuru yemişlerle harmanlanan Türk Mutfağı‘nın geleneksel lezzeti Mahmudiye şimdi yayında!
Mahmudiye Yapımı:
2. Arpacık soğanları ilave edin, aralarda karıştırarak 2-3 dakika kadar kızartın.
3. Kuru kayısı, üzümlerin yarısı, bal, limon suyu, sıcak tavuk suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
4. Tencerenin kapağını kapatın, 20 dakika ortanın hemen altındaki ısıda pişirin.
5. Ocağın altını kapatın, tarçını serpin, karıştırın.
6. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ile badem ve geriye kalan üzümleri, bademler hafif pembe olana kadar sote edin.
7. Yemeği servis tabağına geçirin, üzerine badem ve üzümleri dökerek servis edin.