Malta Erikli Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,67/5 Toplam: 3 Oy
view 4.260
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Malta Erikli Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yazın müjdecisi malta eriği, lezzet dolu bir kek tarifine ilham kaynağı oldu. Sıradan kek tariflerinden sıkılanlara harika bir tat vaat eden bu tarifimizi dostlarınızla da paylaşmaya hazır olun! 10 dakikada hazır muzdan dondurma tarifimizi gördünüz mü? Farklı, yaratıcı ve çok pratik yemek tarifleri için bizi takip etmeye devam edin…

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini kararmaması için limonlu suda bekletin.

Tereyağlı kek hamurlarının normal kek hamurlarına göre daha kıvamlı olacağını unutmayın.

Servis önerisi:

Dilimlenmiş keki arzuya göre tarçın ve kaymaklı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Malta Erikli Kek Yapımı:

1. Derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurtaları, pudra şekeri ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
2. Sonradan eklediğiniz tereyağı ve süt ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
3. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ilavesiyle katı bir kıvam alana kadar karıştırın.
4. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerinin kabuklarını soyun.
5. Yağlanmış kek kalıbına aktardığınız kek hamuru üzerine ayıkladığınız erikleri, çukur kısımları altta kalacak şekilde yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 45 dakika kadar pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz keki dilimler eşliğinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER