MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Malta Erikli Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Yazın müjdecisi malta eriği, lezzet dolu bir kek tarifine ilham kaynağı oldu. Sıradan kek tariflerinden sıkılanlara harika bir tat vaat eden bu tarifimizi dostlarınızla da paylaşmaya hazır olun! 10 dakikada hazır muzdan dondurma tarifimizi gördünüz mü? Farklı, yaratıcı ve çok pratik yemek tarifleri için bizi takip etmeye devam edin…

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini kararmaması için limonlu suda bekletin.

Tereyağlı kek hamurlarının normal kek hamurlarına göre daha kıvamlı olacağını unutmayın.

Servis önerisi:

Dilimlenmiş keki arzuya göre tarçın ve kaymaklı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Malta Erikli Kek Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    2 adet
  • pudra şekeri

    1 su bardağı
  • tereyağı

    80 gram
  • yoğurt

    3 yemek kaşığı
  • un

    2 su bardağı
  • malta eriği

    10 adet
  • vanilya

    1 paket
  • kabartma tozu

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurtaları, pudra şekeri ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 2. Adım

    Sonradan eklediğiniz tereyağı ve süt ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

  • 3. Adım

    Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ilavesiyle katı bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerinin kabuklarını soyun.

  • 5. Adım

    Yağlanmış kek kalıbına aktardığınız kek hamuru üzerine ayıkladığınız erikleri, çukur kısımları altta kalacak şekilde yerleştirin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 45 dakika kadar pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz keki dilimler eşliğinde servis edin.