Muhallebiye farklı bir bakış açısı getirdik bu kez. Yazın müjdecisi, enfes mevsim tazesi malta eriği, tatlıların vazgeçilmezi muhallebiye ilham kaynağı oldu. Düşük kalorisi ile tanıdığımız malta eriğinin uzun süre tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamaya da destek olduğunu biliyor musunuz? 10 dakikada hazır muzdan dondurma tarifimizi de kaçırmayın.
Püf noktası:
Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini kararmamaları için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin.
Malta Erikli Muhallebi Yapımı:
1. Bol suda yıkadığınız malta eriklerinin sap kısımlarını kesin, zarlarını ayıklayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kestiğiniz eriklerin kahverengi çekirdeklerini çıkartın.
2. Yumuşayıp kıvam almaları için taze sıkılmış limon sulu suda, 10 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp mutfak robotuna aldığınız haşlanmış erikleri pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
3. Süt, toz şeker, pirinç unu, mısır nişastası ve vanilyayı derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
4. Kıvam alan muhallebiye pürüzsüz bir kıvam alan malta eriği püresini katıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi karıştırarak soğutun.
5. Kakaolu top keklerin yarısını servis bardaklarına ekledikten sonra bir kat muhallebi, bir kat kek olmak üzere paylaştırın.
6. Soğuması için buzdolabına kaldırdığınız malta erikli muhallebileri, rendelenmiş Hindistan cevizi eşliğinde servis edin.