Malta Erikli Muhallebi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,50/5 Toplam: 4 Oy
view 2.912
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Malta Erikli Muhallebi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Muhallebiye farklı bir bakış açısı getirdik bu kez. Yazın müjdecisi, enfes mevsim tazesi malta eriği, tatlıların vazgeçilmezi muhallebiye ilham kaynağı oldu. Düşük kalorisi ile tanıdığımız malta eriğinin uzun süre tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamaya da destek olduğunu biliyor musunuz? 10 dakikada hazır muzdan dondurma tarifimizi de kaçırmayın.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini kararmamaları için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin.

Malta Erikli Muhallebi Yapımı:

1. Bol suda yıkadığınız malta eriklerinin sap kısımlarını kesin, zarlarını ayıklayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kestiğiniz eriklerin kahverengi çekirdeklerini çıkartın.
2. Yumuşayıp kıvam almaları için taze sıkılmış limon sulu suda, 10 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp mutfak robotuna aldığınız haşlanmış erikleri pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
3. Süt, toz şeker, pirinç unu, mısır nişastası ve vanilyayı derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
4. Kıvam alan muhallebiye pürüzsüz bir kıvam alan malta eriği püresini katıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi karıştırarak soğutun.
5. Kakaolu top keklerin yarısını servis bardaklarına ekledikten sonra bir kat muhallebi, bir kat kek olmak üzere paylaştırın.
6. Soğuması için buzdolabına kaldırdığınız malta erikli muhallebileri, rendelenmiş Hindistan cevizi eşliğinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER