Mandalina Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,00/5 Toplam: 4 Oy
view 1.629
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Mandalina Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ayva tatlısı, kabak tatlısı derken sıra geldi portakalların çocuklarına! Mandalinalardan bahsediyoruz tabii ki! Portakalların çocukları sayılan mandalinalardan yapılan bu tatlı; gerçekten de çocuk sevimliliğinde, çocuk tatlılığında olabilir.
Kalori açısından diğerlerine göre daha masum olacak, büyüklerin de çocukların da bayılacağı mandalina tatlısı; meyveli, hafif ve mayhoş lezzetleri sevenler için oldukça ideal ve C vitamini ile dolu!

Çekirdeksiz, sulu, ince kabuklu mevsim mandalinalarını seçtiğinizde kötü olma riski olmayacak kadar da yapımı kolay! Bütün şartlar, sizi mutfağa doğru çağırmıyor mu? Hadi harekete geçip sofranızı şenlendirmeye!

Mandalina tatlısı nasıl yapılır, nefis mandalina tatlısı tarifi ve daha birçok pratik tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Mandalina Tatlısı Yapımı:

1. Mandalinaları bol suda yıkayıp kurulayın.
2. Kabukların bir kısmını rendeyle alın.
3. Mandalinaları su dolu bir kapta birkaç kez suyunu değiştirerek 8 saat kadar bekletin.
4. Mandalinaları soğuk suya alıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın.
5. İlk pişirme suyunu döküp, tekrar soğuk su ekleyin ve kısık ateşte yeniden 15 dakika kaynatın.
6. Kaynama işlemlerinin ardından soğuk suya alın.
7. Mandalinaları, yatay olarak iki eşit parçaya kesin.
8. Kabuk kısımları altta kalacak şekilde mandalinaları bir tavaya dizin.
9. Toz şeker, su ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra mandalinaların üzerine gezdirin.
10. 15-20 dakika kadar pişirin, ocaktan alın.
11. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Oluşan şerbet kısmını üzerinde gezdirin. Arzuya göre kaymak veya dondurma eşliğinde servis edin.
.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER