MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mandalina Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Ayva tatlısı, kabak tatlısı derken sıra geldi portakalların çocuklarına! Mandalinalardan bahsediyoruz tabii ki! Portakalların çocukları sayılan mandalinalardan yapılan bu tatlı; gerçekten de çocuk sevimliliğinde, çocuk tatlılığında olabilir.
Kalori açısından diğerlerine göre daha masum olacak, büyüklerin de çocukların da bayılacağı mandalina tatlısı; meyveli, hafif ve mayhoş lezzetleri sevenler için oldukça ideal ve C vitamini ile dolu!

Çekirdeksiz, sulu, ince kabuklu mevsim mandalinalarını seçtiğinizde kötü olma riski olmayacak kadar da yapımı kolay! Bütün şartlar, sizi mutfağa doğru çağırmıyor mu? Hadi harekete geçip sofranızı şenlendirmeye!

Mandalina tatlısı nasıl yapılır, nefis mandalina tatlısı tarifi ve daha birçok pratik tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Mandalina Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • mandalina

    4- 5 adet
  • toz şeker

    200 gr.
  • su

    300 ml.
  • limon suyu

    1/2
  • Kaymak veya dondurma

    Üzeri için;
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Mandalinaları bol suda yıkayıp kurulayın.

  • 2. Adım

    Kabukların bir kısmını rendeyle alın.

  • 3. Adım

    Mandalinaları su dolu bir kapta birkaç kez suyunu değiştirerek 8 saat kadar bekletin.

  • 4. Adım

    Mandalinaları soğuk suya alıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın.

  • 5. Adım

    İlk pişirme suyunu döküp, tekrar soğuk su ekleyin ve kısık ateşte yeniden 15 dakika kaynatın.

  • 6. Adım

    Kaynama işlemlerinin ardından soğuk suya alın.

  • 7. Adım

    Mandalinaları, yatay olarak iki eşit parçaya kesin.

  • 8. Adım

    Kabuk kısımları altta kalacak şekilde mandalinaları bir tavaya dizin.

  • 9. Adım

    Toz şeker, su ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra mandalinaların üzerine gezdirin.

  • 10. Adım

    15-20 dakika kadar pişirin, ocaktan alın.

  • 11. Adım

    1. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Oluşan şerbet kısmını üzerinde gezdirin. Arzuya göre kaymak veya dondurma eşliğinde servis edin.