MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Manlama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Börek desen değil, lahmacun hiç değil… Tavada pişecek kadar pratik, uzman
eli değmişçesine kusursuz bir yemek hazırlamak, bugünkü sofranızda fark
yaratmak istiyorsanız sizi böyle alalım! Karşınızda Ege Bölgesi’nin önemli
lezzetlerinden biri olan, manlama! Ona ister çayın yanına atıştırmalık isteseniz
akşam yemeğinde ana yemek olarak sofranızda yer açmaya hazırsanız onun da
sizi her haliyle memnun edeceğinden emin olabilirsiniz!
Yapımı pratik, tadımı nefis manlamaya bir şans vermek, bolca kıyma ve
yufkanın harika uyumuna tanık olmak, ağzınıza attığınız her lokmada çıtır çıtır
bir sese kapılmak istiyorsanız manlama tarifimiz hakkında tüm detaylara
videomuzdan ulaşabilirsiniz. Manlama tarifi gibi sizi Ege sofrasına ışınlayacak
birbirinden nefis tarifler için bizi takip etmeye devam edin. Şimdiden afiyet
olsun!

Manlama Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    1,5 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet
  • kıyma

    300 g
  • acı biber salça

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • süt

    1 su bardağı
  • ayçiçek yağı

    1/2 çay bardağı
  • yufka

    1 adet
  • Kızartmak için;
  • tereyağ

    1 tatlı kaşığı
  • Sosu için;
  • tereyağ

    1 tatlı kaşığı
  • toz kırmızı biber

    1 tatlı kaşığı
  • Üzerine için ;
  • çırpılmış yoğurt

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağı eritip soğan ve kıymayı kavurun.

  • 2. Adım

    Ardından salçayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

  • 3. Adım

    Sütü sıvı yağ ile birlikte çırpın yufkanın her tarafını bu sos ile ıslatın ortasına kıymalı harçtan ilave edip kenarlardan yufkayı kapatın.

  • 4. Adım

    Her kapanışta sütlü sos ile yufkayı ıslatın.

  • 5. Adım

    Ardından bir tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız yufkalı harcı tavaya ekleyip arkalı önlü kızarana kadar pişirip servis tabağına alın.

  • 6. Adım

    Tavanın içerisine tereyağ ve kırmızı toz biberi hafif kavurun. Hazırladığınız yufkalı harcın üzerine çırpılmış yoğurt ve sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.