Manlama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 54
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Börek desen değil, lahmacun hiç değil… Tavada pişecek kadar pratik, uzman
eli değmişçesine kusursuz bir yemek hazırlamak, bugünkü sofranızda fark
yaratmak istiyorsanız sizi böyle alalım! Karşınızda Ege Bölgesi’nin önemli
lezzetlerinden biri olan, manlama! Ona ister çayın yanına atıştırmalık isteseniz
akşam yemeğinde ana yemek olarak sofranızda yer açmaya hazırsanız onun da
sizi her haliyle memnun edeceğinden emin olabilirsiniz!
Yapımı pratik, tadımı nefis manlamaya bir şans vermek, bolca kıyma ve
yufkanın harika uyumuna tanık olmak, ağzınıza attığınız her lokmada çıtır çıtır
bir sese kapılmak istiyorsanız manlama tarifimiz hakkında tüm detaylara
videomuzdan ulaşabilirsiniz. Manlama tarifi gibi sizi Ege sofrasına ışınlayacak
birbirinden nefis tarifler için bizi takip etmeye devam edin. Şimdiden afiyet
olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağı eritip soğan ve kıymayı kavurun.
2. Ardından salçayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
3. Sütü sıvı yağ ile birlikte çırpın yufkanın her tarafını bu sos ile ıslatın ortasına kıymalı harçtan ilave edip kenarlardan yufkayı kapatın.
4. Her kapanışta sütlü sos ile yufkayı ıslatın.
5. Ardından bir tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız yufkalı harcı tavaya ekleyip arkalı önlü kızarana kadar pişirip servis tabağına alın.
6. Tavanın içerisine tereyağ ve kırmızı toz biberi hafif kavurun. Hazırladığınız yufkalı harcın üzerine çırpılmış yoğurt ve sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER