MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mantar Pate Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Hafif, lezzetli, doyurucu bir seçenek mi arıyorsunuz? İşte karşınızda mantar pate tarifi! İster akşam ister öğlen yemeğinde tercih edebileceğiniz yapımı ile son derece pratik, malzemeleri ile son derece besleyici mantar pate, aynı zamanda farklı sunumu ile de kendine hayran bırakıyor.

Tereyağında sotelenen mantar ve küp küp doğranan soğanlar, karabiber ile buluştuktan sonra mutfak robotundan diğer malzemeler ile geçip baget ekmek dilimleri ile buluşuyor ve olanlar oluyor!

Kıtır kıtır ekmekler, yumuşacık krema ve fındık taneleri ile harmanlanan mantarların birleşmesi; âdeta tadan herkese lezzet şöleni yaşatıyor. Parmaklarınıza dikkat etmeniz gereken bu harika tarifimizi hemen uygulayıp ev halkını ve misafirlerinizi şaşırtın ya da kendinizi şımartın. Şimdiden afiyet olsun!

Mantar pate tarifi, mantar pate yapımı, mantar pate yapılışı, mantar pate hazırlanışı, mantar pate nasıl yapılır, mantar pate nasıl hazırlanır, pratik mantar pate, ev yapımı mantar pate, mantar pate malzemeleri, nefis mantar pate ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

Mantar Pate Tarifi
MALZEMELER
  • Tereyağ

  • ekmek

    15 dilim baget
  • mantar

    300 gr
  • soğan

    1 adet kuru
  • fındık

    1 kase
  • krema

    2 y.k
  • maydanoz

    Bir tutam
  • Sarımsak tozu

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Mantarlar ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır.

  • 2. Adım

    Bir tavada ilk olarak soğanlar kavrulur ardından sarımsak ilave edilir.

  • 3. Adım

    Mantarlar da ilave edilerek suyunun çekmesi sağlanır ve ocaktan alınır.

  • 4. Adım

    Ekmekler dilimlenir tepsiye dizilir ve üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürülür.

  • 5. Adım

    Karışık baharat ilavesidir yapıldıktan sonra ekmekler 15 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartılır.

  • 6. Adım

    Fırında ekmekler kızarırken bir mutfak robotunun içerisine mantarlı harç fındık krema ve maydanoz ilave edilerek robottan geçirilir.

  • 7. Adım

    Ekmekler fırından çıkınca üzerine robottan geçirdiğimiz harç bir çatal veya kaşık yardımı ile konularak servis edilir.

  • 8. Adım

    Servis ederken üzerine ince kıyılmış taze soğan serpebilirsiniz.