Mantar Pate Tarifi
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 88
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Mantar Pate Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hafif, lezzetli, doyurucu bir seçenek mi arıyorsunuz? İşte karşınızda mantar pate tarifi! İster akşam ister öğlen yemeğinde tercih edebileceğiniz yapımı ile son derece pratik, malzemeleri ile son derece besleyici mantar pate, aynı zamanda farklı sunumu ile de kendine hayran bırakıyor.

Tereyağında sotelenen mantar ve küp küp doğranan soğanlar, karabiber ile buluştuktan sonra mutfak robotundan diğer malzemeler ile geçip baget ekmek dilimleri ile buluşuyor ve olanlar oluyor!

Kıtır kıtır ekmekler, yumuşacık krema ve fındık taneleri ile harmanlanan mantarların birleşmesi; âdeta tadan herkese lezzet şöleni yaşatıyor. Parmaklarınıza dikkat etmeniz gereken bu harika tarifimizi hemen uygulayıp ev halkını ve misafirlerinizi şaşırtın ya da kendinizi şımartın. Şimdiden afiyet olsun!

Mantar pate tarifi, mantar pate yapımı, mantar pate yapılışı, mantar pate hazırlanışı, mantar pate nasıl yapılır, mantar pate nasıl hazırlanır, pratik mantar pate, ev yapımı mantar pate, mantar pate malzemeleri, nefis mantar pate ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

Mantar Pate Yapımı:

1. Mantarlar ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır.
2. Bir tavada ilk olarak soğanlar kavrulur ardından sarımsak ilave edilir.
3. Mantarlar da ilave edilerek suyunun çekmesi sağlanır ve ocaktan alınır.
4. Ekmekler dilimlenir tepsiye dizilir ve üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürülür.
5. Karışık baharat ilavesidir yapıldıktan sonra ekmekler 15 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartılır.
6. Fırında ekmekler kızarırken bir mutfak robotunun içerisine mantarlı harç fındık krema ve maydanoz ilave edilerek robottan geçirilir.
7. Ekmekler fırından çıkınca üzerine robottan geçirdiğimiz harç bir çatal veya kaşık yardımı ile konularak servis edilir.
8. Servis ederken üzerine ince kıyılmış taze soğan serpebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER