Mantar Soslu Ravioli Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 686
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Mantar Soslu Ravioli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Un, yumurta, soğan gibi her evde bulunan malzemelerden; her evde uygulanmayan tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Sırada ismiyle özel restoranların menüsünden fırlamış gibi görünen bir lezzeti evinizin mutfağına konuk etmek var. Akşam yemeğinizin keyfini artırıp sofranızı lezzete bulayacak mantar soslu ravioli ile tanışma zamanı!

Bu nefis tarifte sotelenen mantarlar; krema ile buluşuyor ve özenle açılmış incecik hamurun içerisine doluşuyor. İçi kıyma dolu mantıyı aratmayan; ancak tamamıyla kendine özgü olan bu lezzetin karşısında ikna olmayacak insan pek tanımıyoruz.

Bolca proteini ile besleyici, unu ile doyurucu, kreması ile büyüleyici mantar soslu ravioli için hemen mevsimin en taze mantarlarını kapın, daha sonra tarifimizi vakit kaybetmeden uygulamaya başlayın. Şimdiden afiyet olsun!

Mantar soslu ravioli tarifi, mantar soslu ravioli yapımı, mantar soslu ravioli nasıl yapılır, mantar soslu ravioli nasıl hazırlanır, ev yapımı mantar soslu ravioli, mantar soslu ravioli malzemeleri, mantar soslu ravioli yapılışı ve daha birçok tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Mantar Soslu Ravioli Yapımı:

1. Soğanları, mantarları ve sarımsakları ince ince doğrayın; önce bir tavanın içerisine zeytinyağını döküp ardından soğan ve sarımsakları ilave ederek kavurun.
2. Mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak suyunun salınıp çekmesini bekleyin.
3. Kremasını ve baharatlarını ilave edin ve kreması kıvam alana dek ocakta pişirmeye devam edin; piştikten sonra soğuması için kenara alın.
4. Unu bir kase içerisine alıp havuz yapın.
5. Ardından havuzun içerisine yumurta, zeytinyağ ve tuzu ekleyip iyice yoğurun, pürüzsüz olan hamuru üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika kadar dinlendirin.
6. Hamuru 2 parçaya bölün ve yuvarlayın.
7. Üzerine az un serpip hamuru bıçak sırtı kalınlığında merdane ve oklava yardımı ile açın.
8. 2 hamuru eşit şekilde açın, açtığınız zaman hamuru bir kenara alın ve diğer hamurun içerisine hazırlamış olduğunuz harçtan arasında bir oklava genişliği kadar boşluk kalacak şekilde kareler oluşturun.
9. İç harcı ona göre yerleştirin, ardından diğer hamurun yüzeyine bir fırça yardımı ile su sürün ve diğer hamuru alttaki hamurun tam üzerine gelecek şekilde kapatın.
10. Kalan boşlukları oklava yardımı ile belirleyin ve rulet yardımı ile kesin.
11. Çatalın uç kısımları ile kare kare çıkan raviolilerin kenarına iz yapın ardından kaynar suyun içerisine atıp; 7-8 dakika kadar pişirin.
12. Pişirdikten sonra üzerine domates sos ve bolca rende parmesan ilavesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER