Mantarlı Et Graten Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,68/5 Toplam: 5.080 Oy
view 50.184
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Mantarlı Et Graten Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Özel günlerinizde hazırladığınız sofralarda mantarlı et graten tarifine de yer açın!  Kuşbaşılı karnıyarık ve tepsi kebabının ardından şimdi de sıra enfes mantarlı et graten tarifinde!

Mantarlı Et Graten Yapımı:

1. Kalın biftek şeklindeki eti parmak uzunluğunda 1,5 cm genişliğinde doğrayın.
2. Soğanı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin, etleri ekleyin.
3. Julyen doğradığınız biberleri, defne yapraklarını, rendelediğiniz domatesleri de katın, kısık ateşte pişirin.
4. Mantarları irice doğrayıp etlere ekleyin. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
5. Sos için unu ve yağı hafifçe kavurun. Sütü dikkatlice yavaş yavaş ekleyin.
6. Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, kenara alın.
7. Ilınınca içine yumurtayı katın, iyice karıştırın.
8. Tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerine hazırladığınız sosu yayın.
9. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip, peynirler iyice kızarıncaya kadar fırında pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER