Mercimekli Firik Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 4.077
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Mercimekli Firik Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mutfağımızın temel malzemeleriyle, geleneksel  bir lezzetin peşindeyiz bu kez. Sağlık deposu bakliyatlarla besleyici bir tarif; mercimekli firik kebabı.

Püf noktası:

Orta ateşte önceden haşladığınız yeşil mercimeğin haşlama suyunu süzün, firik bulgurunu bir kez duruladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Mercimekli Firik Pilavı Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, geniş tabanlı bir pilav tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın.
2. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Biber salçasını ekleyip kavurun.
3. Bir kez durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz firik bulgurlarını katıp kısık ateşte 2-3 dakika kadar kavurun. Tuz ve nane ile tatlandırın.
4. Haşlanmış yeşil mercimek ve sıcak su ekleyip kısık ateşte, bulgurlar göz göz olana kadar pişirin.
5. Suyunu çeken pilavı, demlenmeye bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER