MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mercimekli Firik Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mutfağımızın temel malzemeleriyle, geleneksel  bir lezzetin peşindeyiz bu kez. Sağlık deposu bakliyatlarla besleyici bir tarif; mercimekli firik kebabı.

Püf noktası:

Orta ateşte önceden haşladığınız yeşil mercimeğin haşlama suyunu süzün, firik bulgurunu bir kez duruladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Mercimekli Firik Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • firik bulguru

    1,5 su bardağı
  • yeşil mercimek

    1 su bardağı haşlanmış
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • su

    2,5 su bardağı sıcak
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, geniş tabanlı bir pilav tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın.

  • 2. Adım

    Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Biber salçasını ekleyip kavurun.

  • 3. Adım

    Bir kez durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz firik bulgurlarını katıp kısık ateşte 2-3 dakika kadar kavurun. Tuz ve nane ile tatlandırın.

  • 4. Adım

    Haşlanmış yeşil mercimek ve sıcak su ekleyip kısık ateşte, bulgurlar göz göz olana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Suyunu çeken pilavı, demlenmeye bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin.