Meyhane Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,05/5 Toplam: 6.539 Oy
view 41.718
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Meyhane Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Haşlanmış nohut, pilavlık bulgur ve salça… Bu üç lezzetin tencereye dolması ile karşınızda efsane meyhane pilavı! Detaylar için videomuza buyurun.

Meyhane Pilavı Yapımı:

1. Sıvı yağı ve tereyağını tencereye koyun.
2. Tereyağı eriyince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.
3. Ardından salçayı ekleyin. Kabuklu domatesleri küp küp doğrayın, iri olmamasına dikkat edin.
4. Biberleri de ince doğrayın. Domates ve biberleri tencereye koyun ve karıştırın.
5. Bulyonu ezip ekleyin. Domatesler pişince haşlanmış nohutları, bulguru ekleyip iyice karıştırın.
6. Suyunu, tuz ve baharatların hepsini ilave ederek kapağı kapatın.
7. Su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
8. Suyunu çekince ocağı kapatın. Havlu kağıt koyup demlenmesini bekleyin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER