MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mıhlama (Muhlama) Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Karadeniz yemeklerinin şanını ve lezzetini bir videoya sığdırdık. İster Trabzon‘un meşhur peyniri ve tereyağı ile harmanlayın; isterseniz çeçil peyniri veya kaşar peyniri kullanın, lezzet aynı lezzet! Tarifimiz o kadar pratik ki, hemen deneyin.

Mıhlama (Muhlama) Tarifi
MALZEMELER
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • mısır unu

    2 silme yemek kaşığı
  • su ve -süt- karışımı

    1 su bardağı
  • Migros çeçil peynir

    2 avuç eriyen
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağını tavaya alıp kızdırın.

  • 2. Adım

    Yağ kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Ardından su ve süt karışımını ekleyip, karıştırıp kaynatın.

  • 4. Adım

    Kaynayınca içine peynirini atıp ocağın altını iyice kısın ve bir iki kez karıştırıp, peynirin erimesini sağlayın.

  • 5. Adım

    Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.