Mıhlama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,66/5 Toplam: 5.349 Oy
view 88.745
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Mıhlama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Karadeniz yemeklerinin şanını ve lezzetini bir videoya sığdırdık. İster Trabzon‘un meşhur peyniri ve tereyağı ile harmanlayın; isterseniz çeçil peyniri veya kaşar peyniri kullanın, lezzet aynı lezzet! Tarifimiz o kadar pratik ki, hemen deneyin.

Mıhlama Yapımı:

1. Tereyağını tavaya alıp kızdırın.
2. Yağ kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
3. Ardından su ve süt karışımını ekleyip, karıştırıp kaynatın.
4. Kaynayınca içine peynirini atıp ocağın altını iyice kısın ve bir iki kez karıştırıp, peynirin erimesini sağlayın.
5. Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER