Milföy Hamurundan Baklava Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 151
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Milföy Hamurundan Baklava Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Türk mutfağının en özel lezzetlerini, en pratik yöntemlerle hazırlamaya devam
ediyoruz! Sırada, nefis mi nefis bir baklava tarifi var.

Milföy hamuru, mutfakta pratikliğin en önemli malzemelerinden biri. Kimi
zaman çıtır bir börek, kimi zaman harika bir mantı, kimi zamansa tadına
doyulmaz bir tatlıya dönüşmesiyle herkesin favorisi. Bu kez milföy
hamurundan harika bir baklava yapmaya karar verdik. Bayram sofralarını, çay
molalarını süslesin; damakları şenlendirsin istedik!

Siz de baklava seviyor ama zahmetinden çekiniyorsanız bu tarifimizden yardım
alabilirsiniz. En az, elle açılmış baklava yufkasının verdiği lezzet kadar iyi
olabilecek bu tarife bir şans vermelisiniz! İçine bolca kırık ceviz eklemeyi,
yanına bir kaşık da kaymak kondurmayı sakın unutmayın; deriz!
Milföy hamurundan nasıl bir baklava yapıldığını öğrenmek ve daha birçok sıra
dışı lezzeti kaçırmamak için diğer videolarımızı da incelemeyi, MigrosTV
Youtube kanalımızı takip etmeyi unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz milföy hamurunu Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz:

Milföy Hamurundan Baklava Yapımı:

1. İlk olarak şerbeti için bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.
2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da içerisine ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatmaya devam edin.
3. Ardından bir borcamı eritilmiş tereyağı ile yağlayıp içerisine milföyleri ekleyip tekrar yağlayın ve kırık cevizleri ekleyip güzelce yaydırın. 4.Üzerine tekrar milföyleri ekleyip yağlayın ve dilimleyip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
5. Fırından çıkan tatlıyı 2dakika dinlendirip soğuk olan şerbeti ekleyip 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER