Milföyde Ramazan Pidesi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 2 Oy
view 5.006
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Milföyde Ramazan Pidesi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Milföyden Ramazan pidesi yaptık, siz de dener misiniz? Bu tarifimizde milföyler enfes pidelere dönüşüyor, sofralar lezzetle doluyor… Önerimiz, çay saatlerinize de çok yakışacak! Bu tariflerimizi de deneyin; yoğurt soslu köfte, ton balıklı tortilla kaseleri.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız iç harca arzu ettiğiniz baharat ve taze yeşillikleri ekleyebilir, iç harcı kıymalı olarak da hazırlayabilirsiniz.

Milföyde Ramazan Pidesi Yapımı:

1. İç harcı için; kabuklarını soyduğunuz orta boy kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
2. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıkladığınız kırmızı biberi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Bol suda yıkayıp kuruladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
3. Hindi jambonları uzun ince şeritler halinde kesin. Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırıp kuru soğanları sotelemeye başlayın.
4. Sote soğanlara sırasıyla; kırmızı biber, jambon dilimleri ve incecik kıyılmış maydanozu ekleyip soteleme işlemini sürdürün. Tuz ile tatlandırdığınız iç harcı ocaktan alıp soğutun.
5. Derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını mutfak tezgahı üzerine açın. Orta kısımlarına hazırladığınız jambonlu iç harçtan yerleştirip kare şeklinde kapatın.
6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız mini pidelerin üzerine öncelikle çırpılmış yumurta sarısı sonrasında da susam ve çörekotu karışımı serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
7. Puf gibi kabaran ve renk alan mini pideleri fırından çıkartıp orta kısımlarına çizik attıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle 5 dakika kadar yeniden fırınlayıp sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER