Mini Bazlama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,93/5 Toplam: 28 Oy
view 22.210
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
40

Mini Bazlama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mayalı hamurla hazırladığımız, sofraların baş tacı ekmeğe alternatif olduğu kadar tek başına da lezzeti büyük olan mini bazlamalar hazırladık bu kez. Pratik tarifimizi evde kolayca hazırlayıp arzu ettiğiniz lezzetlere eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.

Püf noktası:

Mayalandırma sürelerine uymanız tavsiye edilir.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz kahvaltılık şarküteri ürünleriyle servis edebilirsiniz.

Mini Bazlama Yapımı:

1. Elenmiş unu derin bir karıştırma alın. İnstant maya ve tuzu unun kenar kısımlarına serpin.
2. Ortasını havuz gibi açın. Ilık süt, su, ayçiçek yağı ve toz şekeri ekleyip kenar kısımlardan orta kısımlara doğru alarak yoğurmaya başlayın.
3. Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
4. 40-45 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamurun havasını alıp kısa bir süre daha dinlendirin.
5. Mayalandırma işlemi sonrasında hafifçe unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde parti parti açtığınız mayalı hamurlara çay bardağının ağız kısmıyla şekil verin.
6. Önceden ısıttığınız yağsız tavaya aldığınız minik bazlamaları ters yüz ederek hafif bir renk alana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER