MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mini Bazlama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI40 Porsiyon

Mayalı hamurla hazırladığımız, sofraların baş tacı ekmeğe alternatif olduğu kadar tek başına da lezzeti büyük olan mini bazlamalar hazırladık bu kez. Pratik tarifimizi evde kolayca hazırlayıp arzu ettiğiniz lezzetlere eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.

Püf noktası:

Mayalandırma sürelerine uymanız tavsiye edilir.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz kahvaltılık şarküteri ürünleriyle servis edebilirsiniz.

Mini Bazlama Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    400 ml. ılık
  • su

    100 ml. ılık
  • maya

    10 gram instant
  • şeker

    1 yemek kaşığı toz
  • ayçiçek yağı

    100 ml.
  • un

    3 su bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Elenmiş unu derin bir karıştırma alın. İnstant maya ve tuzu unun kenar kısımlarına serpin.

  • 2. Adım

    Ortasını havuz gibi açın. Ilık süt, su, ayçiçek yağı ve toz şekeri ekleyip kenar kısımlardan orta kısımlara doğru alarak yoğurmaya başlayın.

  • 3. Adım

    Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.

  • 4. Adım

    40-45 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamurun havasını alıp kısa bir süre daha dinlendirin.

  • 5. Adım

    Mayalandırma işlemi sonrasında hafifçe unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde parti parti açtığınız mayalı hamurlara çay bardağının ağız kısmıyla şekil verin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıttığınız yağsız tavaya aldığınız minik bazlamaları ters yüz ederek hafif bir renk alana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.