Mozzarella Peynirli ve Fesleğenli Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,87/5 Toplam: 5.895 Oy
view 68.559
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Mozzarella Peynirli ve Fesleğenli Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yemeklere lezzet katan mozzarella peyniri hakkında kısaca bahsetmek isteriz. Mozzare sözcüğü, İtalyanca’da kesmek anlamına geliyor. Beyaz, yağ oranı yüksek ve yarı-yumuşak bir peynir. Kıvamı gereği günü gününe tüketilmeli ancak günümüzde vakumlu poşetler ile bu süre uzatılabiliyor. Mozzarella peyniri ve taze fesleğeni buluşturup leziz bir börek kızartıyoruz. Göz atmaz mısınız?

Mozzarella Peynirli ve Fesleğenli Börek Yapımı:

1. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin.
2. Peyniri bıçakla ufak parçalara bölün, taze fesleğenleri ince bir şekilde kesin.
3. Tüm hazırladığınız malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve tuz, karabiber ekleyin.
4. Yufkayı yapacağınız böreğin büyüklüğüne göre üçgen şeklinde kesip ortasına iç malzemesini koyun ve böreği sarın.
5. Böreği sıvıyağda kızartın fazla yağını alıp sıcak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER