Mozzarrella Sticks
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 838
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Aperatiflerle dolu sofranın tam ortasına nefis bir atıştırmalık seçeneği arıyorsanız, bu hafta sonu kahvaltısına şöyle basit ama lezzetiyle kendine hayran edecek bir tarif uygulayalım diyorsanız yaklaşın! Sıradaki tarifimizde nefis İtalyan peyniri mozzarella’ya yepyeni bir kimlik kazandırıyor, lezzetini katlıyoruz!

Ufak dilimlenişi ile tam da ağzınıza layık mozzarella peynirlerini kekik, sarımsak, süt ve yumurta gibi malzemelerden çıtır bir karışım ile giydirip, sonunda kızgın yağa teslim ediyoruz. Çinko, protein, potasyum ve fosfor gibi mineraller açısından da oldukça zengin olup sağlığa faydaları bulunan mozzarella peynirinin bu hali hem çok sevilecek hem de sağlığa çok iyi gelecek!
Küçükten yetişkine herkesin damaklarını şaşırtıp harika bir lezzete bulamak için tarifimizin tüm detayları videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Mozarella peynirlerini dikdörtgen şeklinde uzunca kesin.
2. Süt ve yumurtayı bir kaba alıp hafifçe çırpın.
3. Galeta unu ile baharatları yayvan bir kapta harmanlayın.
4. Kestiğiniz mozarella peynirlerin her yüzeyinin önce una bulayın.
5. Sonra yumurta ve galeta ununa bulayıp yan yana bir tabağa dizin.
6. Ve buzdolabında envaz 1 saat kadar bekletin soğumalarını sertleşmelerini sağlayın.
7. Tavada yağı kızdırın ve mozarellayı arkalı önlü kızartın. Kağıt havluda bekletin ve servis edin.
8. Not: Hazırlanan mozarella sticsleri akşamdan hazırlayıp dolapta beklettikten sonra kızartmak lezzeti arttıracaktır.

EN ÇOK İZLENENLER