Muhallebili Kadayıf Tarifi
13 votes, average: 3,69 out of 513 votes, average: 3,69 out of 513 votes, average: 3,69 out of 513 votes, average: 3,69 out of 513 votes, average: 3,69 out of 5
3,69/5Toplam: 13 Oy
view 14.933
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Yoğurtlu Semizotu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

‘Şerbetli tatlı mı, sütlü tatlı mı’ diye düşünenlere lezzet dolu bir alternatif; muhallebili kadayıf…  2 enfes malzeme bu tarifimizde bir arada! Çıtır çıtır kadayıf ve sütün muhteşem bir kıvam aldığı muhallebinin eşlik ettiği bu farklı tarifimizi mutlaka deneyin. Bademli güllaç tarifimizi de kaçırmayın…

Püf noktası:

Muhallebilik kadayıf hazırlamak için; çiğ olarak satılan tel kadayıfları derin dondurucuda bekletebilir kolayca kırarak küçük parçalar halinde hazırlayabilirsiniz.

Kullandığınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Muhallebi karışımına arzuya göre damla sakızı ekleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Semizotu Yapımı:

1. Muhallebilik tel kadayıf için; kadayıfları tel tel açın. Ceviz içlerini rondoda küçük parçalar halinde çekin.
2. Geniş bir tencerede erittiğiniz tereyağında ince çekilmiş ceviz içlerini hafif bir renk alana kadar kavurun. Şekeri ekleyip karıştırın.
3. Tel tel açılmış çiğ kadayıfı katıp kısık ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Renk alan kadayıfların küçük parçalar halinde kırılması oldukça önemli. Bu noktada arzuya göre kavrulmuş kadayıfları rondodan geçirebilirsiniz.
4. Renk alıp kavurduğunuz ceviz içli kavrulmuş kadayıfları soğuması için bir kenarda dinlendirin.
5. Muhallebisi için; soğuk süt, un, yumurta, mısır nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kıvam alana kadar pişirin.
6. Krema ve vanilya ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerinin kabuklanmaması için aralarda karıştırmayı unutmayın.
7. Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir servis kabına yayın. Hazırladığınız sıcak muhallebiyi üzerine dökün. Kalan kavrulmuş kadayıfı üzerine serptikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
8. Buzdolabında 3-4 saat kadar soğuttuğunuz tatlıyı dilimler eşliğinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER