MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mükemmel Bolonez Sos Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bazı yemekler vardır ki ne kadar lezzetli olsa da “o sos” eksik kalmışsa asla tamamlanmamış gibi gelir. İşte eksikliği hissedilen, o önemli soslardan biri de tam olarak nefis bir bolonez sostur. Yemeğin çok daha özel olmasını sağlayan bolonez sos; kıyma, soğan, sarımsak, havuç, domates gibi birbirinden lezzetli malzemeler ile hazırlanıp harika bir sonuca kavuşturan önemli bir detaydır âdeta. O hâlde bu önemli detaya gereken önem verilmeli ve yapımı için gerekli tüm püf noktalar öğrenilmelidir. Siz de böyle düşünüyorsanız bolonez sos yapımı hakkında tüm detayları verdiğimiz bu kılavuzu incelemeden işe girişmeyin deriz!

Bolonez sos yapımında nelere dikkat edilmeli, bolonez sosun mükemmel olması için püf noktalar nelerdir, sosun kıvamı için ne yapmalı gibi soruların cevaplarını bulabilmek için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden kolaylıklar dileriz!

Mükemmel Bolonez Sos Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • 300 gr kıyma
  • 2 yk zeytinyağ
  • 3 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak zeytinyağını tavaya alıp üzerine kıymayı ilave edin ve karıştırın.

  • 2. Adım

    Ardından soğanı sarımsağı ince ince küpler halinde doğrayıp ilave edip kavurun.

  • 3. Adım

    Havucu rendeleyip ilave edin ardından domateslerin kavuklarını soyup inçe küpler halinde doğrayın ve tavaya ekleyin baharatları da ilave ederek kapağını kapatın.

  • 4. Adım

    Makarnayı haşlayın haşlama suyundan 2-3 kepçe ilave edip bir taşım daha kaynatabilirisiniz.

  • 5. Adım

    Ardından makarnayı sosla karıştırıp servis edin.

  • 6. Adım

    Servis ederken içerisindeki defne yapraklarını çıkarmayı unutmayın.