Mükemmel Ekmek Yapma Kılavuzu
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 434
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Evde Ekmek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ekmek düşkünleri, ekmeksiz doymayanlar, ekmeğin her çeşidine bayılıp onu farklı malzemeler ile buluşturmayı sevenler; en önemlisi de kendi ekmeğini kendi elleri ile yapmayı seçenler sıradaki videomuz tam size göre!

Yumuşacık ve çok lezzetli, ister tüm yemeklere iyi bir arkadaş olacak isterseniz de tüm yemekleri içine doldurabileceğiniz nefis bir ekmeğin yapımı hakkında tüm detayları verdiğimiz bu kılavuzu incelemeden işe girişmeyin deriz!

Ekmek yapımında nelere dikkat edilmeli, ekmek hamurunu yoğururken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, ekmeğin mükemmel olması için püf noktalar nelerdir gibi soruların cevabını bulabilmek ve harika sonuçlara kavuşabilmek için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden kolaylıklar dileriz!

Evde Ekmek Yapımı:

1. Bir kabın içerisinde su süt ve mayayı karıştırın.
2. Unu tezgahın üzerine eleyin, tuzu ekleyip havuz oluşturun; süt su ve mayalı karışımı ortaya döküp kenarlardan hafif hafif un alarak karıştırın.
3. İyice karışan un ve sıvı malzemeyi hafif ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun; ardından bir kaba alıp üzerini streçlereyek 15-20 dakika bekletin.
4. Hamuru ikiye katlayın ve 2'ye bölün, 2 ayrı fırın tepsisine yerleştirip üzerini tekrar streç ile kaplayın.
5. 15-20 dakika daha bekleyip üzerine keskin bir bıçak yardımı ile birlikte şekil verip 15 dakika daha mayalandırın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER