Mükemmel Pandispanya Yapma Kılavuzu
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.287
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Pandispanya Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

“Nefis bir pasta yemek için pastanelere para vermeme gerek yok, ben evimde kendi ellerimle hazırlarım.” dediyseniz sizi sıradaki videomuza davet ediyoruz! Harika bir pastayı kendiniz yapmaya karar verdiyseniz pastanın ana malzemelerinden biri olup tüm sonucu etkileyecek güce sahip pandispanya kekinin nasıl yapılması gerektiğini de iyi bilmelisiniz.

Pandispanya kekinin yapımı ciddiye alınması gerekir, öyle ki; kek hamurunun çok kabarmaması aynı zamanda sonradan sönmemesi için gerekli püf noktaları uygulanmalıdır. Bu yüzden sıradaki videomuzda kolları sıvadık ve mükemmel bir pandispanya kekinin nasıl yapılmasına dair gerekli tüm incelikleri anlattık.

Mükemmel bir pandispanya keki hazırlamak istiyorsanız bu kılavuzu incelemeden işe başlamayın! Mükemmel bir pandispanya nasıl yapılır, pandispanya yaparken nelere dikkat edilmelidir, pandispanyanın kusursuz olması için püf noktaları nelerdir gibi soruların cevabını bulabileceğiniz videomuzu hemen izleyin. Şimdiden kolaylıklar dileriz!

Püf Noktası:

Malzemeleri çırparken mutlaka cam kase kullanın.

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

Unu mutlaka eleyerek kullanın, bu hamurunuzun daha iyi  kabarmasını sağlayacaktır.

Metal kaşık kullanmayın, silikon veya tahta kaşık kullanın. Metal kaşık hamurunun kabarmasını engeller.

Pandispanyayı piştikten hemen sonra kabından dikkatli bir şekilde çıkartın bu işlem kekin nemlenmesini önler.

Mutlaka yumurta beyazını  ve sarılarını iyice çırpın  bu işlem kekinizin daha yumuşak olmasını sağlar.

Pandispanya Yapımı:

1. Yumurtanın sarılarını, şeker ile rengi değişene kadar iyice çırpın; ardından başka bir kabın içerisinde yumurta beyazı ve tuzu iyice kar gibi köpük olana dek çırpın.
2. Çırpılmış yumurta sarısı ve şekere kalan tüm malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
3. Ardından bir spatula yardımı ile çırpılmış olan yumurta beyazına ekleyin ve dıştan içe doğru karıştırın.
4. Yağlı kağıt serili fırın kabına koyarak 180 derecede 50 dakika kadar pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER