Mükemmel Pilav Yapma Kılavuzu
2 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 2 Oy
view 7.235
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yemek yapmaya bu kılavuzu incelemeden başlamayın!

Şefimiz, farklı yemeklerin yapılışı hakkında püf noktaları vermeye devam ediyor. Sırada “Mükemmel bir pilav nasıl pişirilir?” sorusunun detaylı cevapları var.

Pilav yapımı, biraz meşakkatli bir iş gibi görünse de gerekli püf noktalarına dikkat edildiğinde harika sonuçlara ulaşmak pek de zor değildir.
Tane tane dökülen pirinçlerin lezzet için bir araya geldiği, mutfakların yıldızı, her yemeğe sorgusuzca yakışıp güzel bir tamamlayıcı olan pilavın yapılışını bilmeyen kalmasın! Tüm detaylar için videomuzu izleyin.

Pilav nasıl yapılır, mükemmel bir pilav için öneriler, pilav yapımında nelere dikkat edilmeli, pilav pişirirken önemli olan nedir, pilav hazırlarken dikkat etmeniz gereken ipuçları gibi birçok detay videomuzda!

Her hafta başka bir yemeğin kılavuzunu sunacağımız video serisinin yayınlanacak yeni bölümü için takipte kalın. Keyifli seyirler!

Pilav Yapımı:

1. Bir gece önceden ılık su içerisinde bekletilen baldo pirinçler, yapıma başlanmadan önce fazla nişastasını atabilmesi için güzelce yıkanır.
2. Ardından uygun bir tencere içerisine tereyağı eklenip yanmaması için az miktarda zeytinyağı ilave edilir.
3. Yağ tamamen eriyip ısındıktan sonra tel şehriye eklenerek rengi hafif esmerleşene kadar kavrulur.
4. Rengi dönen şehriyelerin üzerine yıkanan pirinçler eklenir ve hafif bir şekilde pirinçleri kırmadan kavrulmaya devam edilir.
5. Ardından sıcak tavuk suyu eklenir ve tuzu ayarlanır. Son olarak limon suyu eklenip yüksek ateşte bir taşım kaynatılıp ocak en kısık ayara alınır ve 15-20 dakika pişirilir.
6. Suyu çeken ve hazır olan pilav tekrar havalandırmak amacıyla karıştırılır ve demlenmesi için 15 dakika daha bekletilir. Ardından sıcak bir şekilde servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER