Mumbar Dolması Tarifi
4 votes, average: 3,25 out of 54 votes, average: 3,25 out of 54 votes, average: 3,25 out of 54 votes, average: 3,25 out of 54 votes, average: 3,25 out of 5
3,25/5Toplam: 4 Oy
view 6.668
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
7

Mumbar Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

“Bumbar dolması” olarak da bilinen, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bir yemek çeşididir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri tarafından yazın pek olmasa da kışın çokça tercih edilir.

Mumbar dolmasını ilk kez tadacak olan, özellikle kokoreç sevenlerin pek bir yabancılık çekmeyeceğini söyleyebiliriz; hatta aynı çoğunluğun tadına baktığında vazgeçemediği yemekler arasına girmeyi başarır. Pirinç, soğan, salça, kekik gibi malzemelerin harika uyumunun sağladığı harman ile doldurulup mideleri de hoş lezzete doyurur. Mumbar dolmasını evde denemek, sofranıza yöresel esintiler getirip “Evimin mutfağının köşedeki kebapçıdan ne eksiği var canım!” demek için kolları sıvayın ve videomuzu izleyin.

Mumbar dolması tarifi, mumbar dolması nasıl yapılır, evde mumbar dolması yapımı, kolay mumbar dolması hazırlanışı ve daha birçok dolma çeşidi tarifi için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Fazla tuzunu atıp iyice yumuşaması için en az 3 saat önceden suyun içerisinde bekletmelisiniz.
  • Doldurma işlemini bir dolma oyacağı ile yapabilirsiniz.
  • Kıymanız çift çekim kıyma olmalıdır.
  • Suyun içerisinde patlamaması için aralarda boşluk bırakabilirsiniz.
  • Servisi için kimyon kullanabilirsiniz.

Mumbar Dolması Yapımı:

1. İlk olarak mutfak robotundan soğan, sarımsak ve maydanozları, ardından kabuğunu soyduğunuz domatesleri geçirin.
2. Bir yoğurma kabı içerisine kıymayı koyup, üzerine önceden yıkanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın.
3. Daha sonra salça ve baharatları ilave edip tüm malzemeler homojen oluncaya kadar karıştırın. Karışım sulu bir hal olunca kenara alın.
4. Salamura edilmiş dolmalık mumbara, açık olan ucundan iç harcı dikkatli bir şekilde doldurmaya başlayın.
5. İç harcını doldurmanız bittiğinde açık olan tarafına düğüm atıp kapatın.
6. Kaynayan tuzlu suyun içerisine koyup 30 dakika boyunca pişirip sıcak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER