Muzlu Pudingli Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1,00/5 Toplam: 1 Oy
view 5.859
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Muzlu Pudingli Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Puding ve kekik nefis lezzeti bir arada! Özel günlerde, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, tadı damaklarda kalacak bir lezzet; muzlu pudingli kek MigrosTV’de! Yoğurtlu hardallı salata sosu tarifimizi de kaçırmayın.

Püf noktası:

Kek yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Muzlu Pudingli Kek Yapımı:

1. Derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurta ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla krema kıvamını alana kadar karıştırın. Süt ve sıvı yağ ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
2. Toz muzlu puding karışımı, kabartma tozu, un ve file badem ilavesiyle çırpmaya devam ettiğiniz kek hamuruna son halini verin.
3. Dilimli kek kalıbını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayıp kek hamurunu içerisine aktardıktan sonra üzerini düzeltin.
4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri hafif bir renk alana kadar 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında beklettikten sonra dilimleyip sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER