Narlı Turta Tarifi
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 693
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Narlı Turta Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tıpkı o şarkıdaki gibi “Narlar olmadan gel.” dediyseniz de gelmedi mi? O zaman siz de narlar olduktan sonra gelenlere tatlı bir sürpriz hazırlayın. Ne dersiniz, güzel bir fikir değil mi? O hâlde narlı turta ile tanışmaya hazır olun!

Pasta ustalarına taş çıkartacak sonuçları, basit hazırlanışı ile narlı turta, önce sofralarınızı güzelleştirmeye daha sonra midelerinize bayram ettirmeye geliyor. Lezzetinde vitamin, renginde aşk gizli narlı turtaya bayılacaksınız!

Biz, turta üzerini yıldız yıldız kesmeyi tercih etsek de siz kalp ya da çeşitli hayvan şeklinde kalıpları tercih ederek daha farklı bir sunum elde edebilir, çocuklarınızı ya da sevgilinizi tam kalbinden yakalayabilirsiniz.

Yapımı ile oldukça basit, tadımı ile büyüleyici narlı turta için daha fazla geç kalmayın, yanına sıcak içeceğinizi de hazırlayıp yapımı hakkında tüm detaylar için videomuzu izleyin!

Narlı turta tarifi, narlı turta yapımı, narlı turta yapılışı, narlı turta hazırlanışı, narlı turta nasıl yapılır, narlı turta nasıl hazırlanır, narlı turta malzemeleri, narlı turta malzemeleri, ev yapımı narlı turta ve daha birçok nefis tatlı tarifi için bizden ayrılmayın.

Narlı Turta Yapımı:

1. Bir kabın içerisinde yumurta, tereyağ, şeker ve limon kabuğunu karıştırın.
2. Ardından elenmiş olan ünü ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
3. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
4. 2 adet narı ayıklayın, 2 adet narın da suyunu çıkartın; ardından nar suyu, nişasta ve toz şekeri kıvam alana kadar ocakta pişirin.
5. Kıvam alınca içerisine ayıklanmış olan narları ilave edin ve ocaktan alın.
6. Kalıbı yağlayın, içerisine buzdolabında beklettiğiniz hamurun yarısını ilave edip kenardaki tırtıklı alana kadar hamuru güzelce eşit bir şekilde yayın.
7. Ardından soğumuş olan narlı harcı ilave edin. Diğer kalan hamuru tezgaha hafif un serperek açın, ardından istediğiniz bir kalıpla şekil çıkarın ve üzerine o şekillerden dizin.
8. Hamurların birbirine değmesine özen gösterin.
9. Ardından 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER