Terbiyeli Köfteli Mantı Çorbası

Türk mutfağının geleneksel yemeği mantıyı bu kez köfteli ve çorba kıvamında hazırladık. Tek başına öğün olacak mu nefis lezzeti mutlaka deneyin!

manti-corbasi

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 6

Malzemeler:

-1 su bardağı kare ev mantısı

-1 su bardağı yoğurt

-1 yumurta sarısı

-1 yemek kaşığı un

-1 tatlı kaşığı Tuz

-Kuru nane

-2 yemek kaşığı sıvı yağ

-1 tatlı kaşığı tereyağı

Köfte için:

-200 gr kıyma

-1 yemek kaşığı köftelik bulgur

-1 küçük boy soğan

-1 yumurta

-Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı

1. Öncelikle soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.

2. Kıymayla diğer malzemelerle buluşturup yoğurun.

3. Minik minik yuvarlak köfteler yapıp una bulayın.

4. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve köfteleri hafifçe ön pişirme yapın.

5. Sonra 2 litreye sıcak suyu koyun.

6. Kare mantıyı ilave edin.

7. Ayrı bi kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın.

8. Çorbadan bir kepçe alın kesilmemesi için içine koyup karıştırın ve yine karıştırarak çorbaya dökün.

9. Tuz ilave edip 15-20 dakika kadar pişirin.

10. Sos tavasında tereyağını kızdırın ve kuru naneyi ilave edin ve servisten önce çorbaya dökün.

Not: Çorba bekleme sırasında katılaşır, servis zamanı geç olacak ise yarım bardak fazla su ilavesi yapmalısınız.