Bebekler için Dışarıda da Taşınabilecek Pratik Mama Tarifleri

Bebeklerin sağlıklı bir beden ve zihin gelişim süreci yaşaması konusunda en önemli etkenlerden biri, doğru gıdalarla beslenmeleridir. Bunun için sadece evde değil kısa zamanlı gezilerde de uzun zamanlı seyahatlerde de gıda seçimlerine dikkat etmek gerekir. Onların en iyi şekilde beslenmeleri için hazır gıdalara başvurmak yerine evde kendi ellerinizle mamalar hazırlamalısınız belki de.

İşte kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz yapımları son derece kolay, koyu kıvamları ile dışarıda kolayca taşıyabileceğiniz, sağlıklı mı sağlıklı mama tarifleri yazımızın devamında.

bebek-fotograflari

1) Elmalı, Patatesli Tavuk Püresi

Her tarafından lezzet, her parçasından vitamin taşıran bu mamaya bebeğiniz bayılacak!

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy elma
  • 1/2 adet küçük soğan
  • 150 g tavuğun beyaz eti (yaklaşık 1/2 adet göğüs eti)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Elma, patates ve tavuk etini küçük bir şekilde küp küp doğrayın.
  • Soğanı rendeleyin.
  • Bir miktar zeytinyağı eklediğiniz tencereye rendelediğiniz soğanları ekleyin ve bir süre sonra doğradığınız tavukları 1-2 dakika pişirmeye bırakın.
  • Doğradığınız patatesleri ve elmaları da ekleyip 1-2 daha pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra sotelenmiş karışımın üzerine 1,5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  • Piştikten sonra yemeği bir kaseye koyup çatalla ezin ya da mutfak robotundan geçirin.
  • Mamanın kıvamı için pişirme suyundan yararlanın. Çok katı bir kıvamda ise bir miktar yemeğin suyundan ekleyerek kıvamını ideal hale getirin.

bebek mamaları

2) Semizotlu Kabak Püresi

Bebeğiniz, semizotunu bu haliyle çok sevecek!

Malzemeler:

  • 1 adet kabak
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 tutam semiz otu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Kabakları küp küp doğrayın, semizotunun yapraklarını kopararak parçalayın.
  • Pirinci bol su ile yıkayın ve bir miktar suda haşlamaya bırakın.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine hazırladığınız kabak ve semizotunu ekleyin ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağını ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı bir süre bekletip soğuttuktan sonra mutfak robotundan geçirin ve püre haline getirin.

3) Meyveli Muhallebi

Hep tuzlu lezzetler olmaz. Bu kez de hem doğal hem de tatlı bir mama tarifi veriyoruz!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı içme suyu
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı yulaf tozu
  • 1/4 adet elma
  • 1 tutam tarçın

bebek-mamasi

Hazırlanışı:

  • Uygun büyüklükte bir tencerenin içerisinde su, pirinç ve yulaf tozunu ekleyin. Kısık ateş üzerinde bir miktar koyulaşana kadar pişirmeye bırakın.
  • Hafif koyulaşıp ideal bir kıvama gelince ocağı kapatın ve muhallebiyi dinlenmeye bırakın.
  • Diğer tarafta elmayı rendeleyip muhallebiye ekleyip karıştırın.
  • Üzerine bir miktar tarçın ekleyin ve kavanozlayın.

4) Havuç veya Bal kabağı Püresi

Yapımı oldukça kolay, bol vitamin, bol turuncu; karşınızda havuç püresi! Biz, pürenin yapımında havuç tercih ettik ama bal kabağından da harika olacaktır.

Malzemeler:

  • 200 gram kadar havuç ya da bal kabağı
  • 1 su bardağı kadar su

Hazırlanışı:

  • Havuçları yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayın ve buhar tenceresinde ya da içerisini suyla doldurduğunuz küçük bir tencerede 15 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Pişen havuçları bir kaseye alın ve tahta bir kaşık yardımıyla ezin. Pişirdiğiniz vitamin dolu sudan pürenin üzerine bir miktar ekleyerek kıvamını ayarlayın ve kavanozlayın.