Çocuklara İyi Gelecek 3 Kış Çayı Tarifi

Çocuklarınıza ılık ılık kış çayları içirmeye ne dersiniz? Bağışıklıklarını kuvvetlendirecek, lezzetli mi lezzetli, faydalı mı faydalı, meyvelerin ve bitkilerin enfes uyumunu mutlaka siz de deneyin, ailece içinizi ısıtın. İşte tariflerimiz:

Portakal Kabuklu Yeşil Elmalı Ihlamur Tarifi

C vitamini deposu portakal, ferahlatan yeşil elma ve öksürüğe iyi gelen ıhlamur. Üç lezzet birleşiyor ve güzel bir bitki çayı sizi bekliyor.

ihlamur

Malzemeler:
3 adet küçük elma
1 adet çubuk tarçın
6 diş karanfil
2 poşet ya da bir avuç ıhlamur

Yapılışı: Elmaları yıkayıp 2 parçaya bölün, iç kısımlarına karanfil tanelerini saplayın. Elmalar büyük büyük ise 2 adet elmalı istediğiniz büyüklükte doğrayın ve aynı işlemi uygulayın. Küçük bir tencereye tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar daha kaynatın. Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamur poşetlerini suya atın. Tencereyi ocaktan alıp çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin. Süzüp fincanlara aldığınız çayı bal ile tatlandırarak servis yapın.

Elmalı Kış Çayı Tarifi

Zencefil boğaz ağrılarına, öksürüğe iyi gelen bitkilerden biri. Zencefil ve balla birlikte yapacağınız bir kış çayına ne dersiniz?

elma

Malzemeler:
1 adet elma
1/2 ayva
1 adet çubuk tarçın
20 gr. taze zencefil
1 adet limon
1 tatlı kaşığı bal
2 dal taze kekik
Yarım lt. su

Yapılışı: Elmayı ve ayvayı kabuklarıyla birlikte dilimleyin; zencefilin kabuğunu soyup dilimleyin. Ocağa suyu koyun ve içerisine dilimlemiş olduğunuz elma, zencefil ve ayvayı ekleyip, limonun suyunu ilave edin. Ardından çubuk tarçını da ekleyip 10 dakika kaynatın ve ocaktan alıp bir süre daha demlenmesini bekleyin. Taze kekiği ekleyin. Dilerseniz tatlandırmak için balı ekleyip servis edin.

Zerdeçallı Kış Çayı Tarifi

Kış mevsiminde bizi hastalıklardan korumaya yardımcı olan mucize bitki zerdeçaldan kış çayı yapıyoruz. Buyurun;

cay-ritueli

Malzemeler:
25 gr. zerdeçal
2 adet çubuk tarçın
1 adet portakal
20 gr. bal

Yapılışı: Küçük bir tencerede su kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine portakalı, zerdeçalı, çubuk tarçını ekleyin hemen ocaktan alın. Demlendikten sonra bal ile servis edin.