Domates suyu
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir tencereye sütü koyun ve bir yemek kaşığı pirinç unu ve yarım çay bardağı domates suyunu güzel bir kıvam alana kadar pişirin. Üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Minik keskin dişlere göre ekmek de ilave edebilirsiniz.
Malzemeler2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Mısır unu, şeker, tarçın, pirinç unu ve tereyağını kısık ateşte birkaç dakika kavurun. Sütü ısıtın ve bir yandan muhallebiyi karıştırarak sütü yavaşça ekleyin. 4-5 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bebeğinizin zevkine göre ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Üzerini az miktarda tarçınla süsleyebilirsiniz.
Yulaf Unlu Mama
Malzemeler2 yemek kaşığı yulaf unu
1 su bardağı su / süt
2 tatlı kaşığı toz bal
Taze mevsim meyveleri ya da kurutulmuş meyveler
Ceviz ve fındık içi
Hazırlanışı
Yulaf ununu toz haline getirin, su veya sütle sürekli karıştırarak, kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelip, kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave edin. 1–2 dakika sonra ateşten alın. Dilerseniz içine mevsim meyvelerinden doğrayarak ya da kurutulmuş meyveleri incecik kıyarak daha tatlımsı bir tat elde edebilirsiniz. Ceviz içi veya fındık gibi kuruyemişleri de ince döverek mamaya ekleyebilirsiniz.