Tarçınlı Su Nasıl Hazırlanır ve Faydaları Nelerdir?

Su içme alışkanlığı olmayanlara bile alışkanlık kazandıracak güzel lezzeti, metabolizma
hızlandıran güçlü etkisi gibi özellikleriyle bilinen tarçınlı suyu daha yakından tanımaya ne
dersiniz? Bakın, tarçınlı suyun ne gibi faydaları varmış? Yazımızın devamında tarçınlı su
nasıl hazırlanır, tarçınlı suyun faydaları nelermiş öğrenebilirsiniz. İşte detaylar…

1. Toksinlerden Arındırır

Tarçın, antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sayede vücutta biriken toksinlerin atılmasına
yardımcı olur. Tarçınlı su içerek sindirimi zorlaştıran bakterilerden kurtulur, sindirim
sisteminizin daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilir daha kolay kilo verebilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam
2. İnsülin Direncine Faydalıdır

Tarçın, vücuttaki şekeri dengeleyebilen en güçlü seçeneklerden biridir. Bu yönüyle özellikle
diyabet hastaları için şifa kaynağıdır. Siz de tarçınlı su içerek tatlı isteğinizi azaltabilir, kan
şekerinizin dengelenmesine yardımcı olabilirsiniz.


3. Ağız Hijyeni Sağlar

Tarçının antibakteriyel özelliği ağız ve diş sağlığını korumada da iyi bir yardımcıdır. Ağız
kokusu, diş eti iltihaplanmaları ya da diş ağrısı gibi şikayetleriniz varsa tarçınlı su içerek ağız
ve diş sağlığınız için etkili bir adım atabilirsiniz.


4. Yağ Yakımına Yardımcıdır

Kilo verme sürecindeki öncelikli amaç, kaslardan değil de yağlardan kaybetmeyi
sağlamaktır. Tarçınlı su, bunun için iyi bir seçenektir. Tarçınlı su tüketerek vücudunuzdaki
yağ yakımını hızlandırabilir, sağlıklı bir şekilde yağdan kaybederek kilo verebilirsiniz.


5. Bağışıklığı Güçlendirir

Hastalıklara karşı korunmamızı sağlayan bağışıklık sistemini iyi beslenerek daima güçlü
tutmamız gerekir. Mevsiminde sebze ve meyveler, doğal meyve suları, bitki çayları gibi
birçok seçenekten düzenli tüketerek bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkündür.
Tarçınlı su da o sağlıklı seçeneklerden biridir. Siz de her gün en az bir bardak tarçınlı su
tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.


6. Kanser Hücrelerini Yavaşlatır

Son derece hızlı büyümeleriyle bilinen kanser hücrelerine karşı tarçınlı su tüketimi iyi bir
silah olabilir. Kanser hücrelerinin büyüme hızını yavaşlatabilen tarçın, hastalığın
ilerlemesini neredeyse durdurabilmeye yardımcı olur.


7. Tarçınlı Su Nasıl Hazırlanır?

Tarçınlı su yapımı için hazırlık aşamasının geceden başlaması en doğrusudur. 1 litre suyun
içerisine geceden 1-2 adet kabuk tarçın ekleyip sabaha kadar bekletin. Daha aromatik bir
lezzet elde edebilmek için dilerseniz tarçın kabuğu dışında limon dilimleri, yeşil elma
dilimleri, birkaç karanfil ve birkaç nane yaprağı gibi sevebileceğiniz malzemelerden de
ekleyebilirsiniz. Sabaha kadar su içinde kalan tüm malzemeler faydalarını ve lezzetlerini
tamamen suya geçirecektir. Size de bu suyu aromatik lezzette farklı bir içecek gibi keyifle
tüketmek düşecek, şimdiden afiyet olsun!