MBLOG | MigrosTV Blog Sayfası

Tuz Yerine Geçebilecek 7 Alternatif

mblog_image

Televizyonlarda, internette, gazetelerde; akla gelen her mecrada sürekli araştırılan sağlıklı beslenmenin en başta üç beyazdan biri olan tuzdan uzak durarak mümkün olduğunu artık biliyoruz.Az miktarda tuz, vücut dengesi için gerekli bir mineral kaynağıdır; ancak tuz miktarını abartıyorsanız küçük değişiklikler yaparak önlem almakta fayda var. Peki nasıl?

DEVAMINI OKU

Karadeniz’in Çiçeği Hodan Otu Hakkında 7 Bilgi

mblog_image

“Baharın müjdecisi sebzeler hangileridir?” diye sorsak birçoğunuzdan enginar, kuşkonmaz gibi cevaplar alabiliriz; ancak burada pek tanınmayan müjdeci bir sebze daha var!

DEVAMINI OKU

Soğan Kabuklarının 7 Faydası

mblog_image

Birçok besin gibi soğanın da kabuklarını soyup atarız; ancak kabuklarla birlikte faydaları da attığımızı bilmeyiz. Yapılan birçok araştırma; soğanın kahverengi kabuklarının antioksidan, lif ve flavanoid bakımından çok zengin olduğunu göstermektedir. Bu nedenle soğan kabuklarının kaynatılıp değerlendirilmesi önerilir.

DEVAMINI OKU

Bunları Yapmayın: Doğru Bilinen 5 Temizlik Yanlışı

mblog_image

Hepimiz mis kokan, hijyenik ortamlarda yaşamayı diler; bunun için yorgunluk, üşengeçlik demeden düzenli olarak temizlik yaparız. Peki ya bu temizliği doğru bir şekilde yaptığımızdan emin miyiz? Eğer ki yaptığımız temizlik, yanlışlıklar içeriyorsa birçok şeyde olduğu gibi temizlikte de etkili sonuçlara ulaşmamız zorlaşır. O halde gelin, sıklıkla yapılan temizlik hatalarına birlikte bakalım ve derhal önlem alalım. İşte detaylar…

DEVAMINI OKU

Balsamik Sirkenin 7 Faydası

mblog_image

İtalya Modena’da yetişen bir üzümden elde edilen balsamik sirke, keskin yapısıyla birçok sirkeye göre çok daha lezzetli olmasıyla bilinir. Başta salatalar olmak üzere kullanıldığı birçok tarife güzellik katar. Peki, balsamik sirkenin özelliği sadece lezzetli olması mıdır? Asla! Balsamik sirke, vücut sağlığı için birçok fayda içerir, gelin o faydalara birlikte bakalım:

DEVAMINI OKU

Taze Bakla Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Nokta

mblog_image

İlkbahar sofralarını süsleyen lezzetlerden biri olan bakla, taze ve kuru olarak birçok yemekte kullanılabilir. Üstelik hem çiçekleri hem de yaprakları tüketilebilen nadir sebzelerimizden biridir. Kavurarak, sulu yemeği yapılarak, çiğ bırakılıp salata şeklinde ya da fava halinde hazırlanıp keyifle tüketilerek faydalarından yararlanılır. Peki bu aşamaya gelene kadar nelere dikkat etmeniz gerekir? İşte bakla alırken ve ayıklarken işinize yarayacak püf noktaları…

DEVAMINI OKU

Damla Sakızının Bilinmeyen 6 Faydası

mblog_image

Bazen lezzetli bir tatlıda, bazen farklı bir içecekte rastladığımız, nefis aromasıyla herkesi etkisi altına alan damla sakızını biraz daha yakından tanıyıp faydalarından haberdar olmaya hazır mısınız? Damla sakızı, çeşitli besinlerde kullanılmasının yanı sıra doğal bir ham maddeye bağlı kalınarak üretildiğinde ilaç sanayisinde de faydalanılacak kadar önemli etkilere sahip. İşte sıkça kullandığımız, ağızda güzel bir tat […]

DEVAMINI OKU

Yeni Bir Alışkanlık Kazanmak İçin 6 Yol

mblog_image

Şimdi okuyacaklarınıza hazır olun! “Zaten yeni bir alışkanlık kazanıp uygulayacağım, bir de bu aşamaya geçmek için ne yapayım ki?” deyip üşengeçlik yapmaya izin yok! Eğer hayatınızı güzelleştirecek bir alışkanlık kazanmak istiyorsanız öncesinde de mutlaka birkaç adım atmanız gerekiyor ki alışkanlığınızın temeli sağlam olsun. Bu fikrimiz size de makul geldiyse buyurun detaylara…

DEVAMINI OKU

Kombu Çayı Hakkında Bilmeniz Gereken 9 Şey

mblog_image

Kombu çayı, özellikle Çinliler tarafından vazgeçilmeyen çaylardan biridir. Doğal yapımı ve faydalı içeriği sayesinde insan vücuduna çeşitli faydalar hediye eder. Son zamanlarda sıkça duyduğunuz ya da belki de ilk kez bu başlıkta karşılaştığınız kombu çayı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, sizi satırlarımızın devamına alalım. İşte kombu çayı hakkında detaylar…

DEVAMINI OKU