12 Haziran Fıstık Ezmeli Kurabiye Günü: Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi

Fıstık ezmesi, özellikle son yıllarda mutfaklarımızdaki yerini sağlamlaştırdı.
Faydalı yağları ve enerjisi sayesinde vücudunuzun ihtiyacını kaliteli bir şekilde
karşılayabilen fıstık ezmesini her tarifte kullanıyor, az kalorili çok faydalı
besinler üretmeye devam ediyoruz. Dileğe göre hazırlanan fıstık ezmeli hurma,
fıstık ezmeli muz, fıstık ezmeli tost, fıstık ezmeli pankek gibi birçok seçenek
diyet listeleri için de sağlıklı bir beslenme şekli için de ideal seçenekler
arasında yer alıyor. Fıstık ezmeli kurabiye de o lezzetli seçeneklerden biri.
Fıstık ezmeli kurabiyenin özgün ismi Peanut Butter Cookie; yani o aslında bir
Amerikan kurabiyesi. Amerikalıların başta kahvaltı olmak üzere günün tüm
öğünlerinde tercih ettiği vazgeçilmezlerden biri. Öyle ki Amerika’da üretilen yer
fıstıklarının neredeyse yarısı fıstık ezmesi üretiminde kullanılıyor.
İlk fıstık ezmeli kurabiye tarifinin 1920’li yıllara dayandığı görülüyor ve o ilk
tarifte kurabiye hamurunun çatalla bastırılarak şekillendirilmesi öneriliyor. O
günden beri de gerçek fıstık ezmesi kurabiyelerinde mutlaka çatal ucu izleri
bulunuyor.
Fıstık ezmeli kurabiye, yıllar boyu direnip bugünlere kadar ulaşabilmiş,
efsanevi bir lezzet olduğundan elbette özel bir günü de hak ediyor ve 12
Haziran Fıstık Ezmeli Kurabiye Günü ilan ediliyor.
Siz de bu özel günü taptaze bir fıstık ezmeli kurabiyeyle kutlamak isterseniz
kurabiyelerin sultanı, fıstık ezmeli kurabiye tarifimiz yazımızın devamında sizi
bekliyor. Kullanacağınız fıstık ezmesini de evde kendiniz hazırlarsanız ne âlâ!
İşte; kahvenizi çok hoş bir şekilde tamamlayacak, nefis mi nefis fıstık ezmeli
kurabiye tarifi:
– Oda sıcaklığında beklettiğiniz yarım paket tereyağı, 1 yumurta, 4 yemek
kaşığı toz şeker ve 150 gram şekersiz fıstık ezmesini derin bir kâseye
alın.
– Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
– 300 gram un ve yarım paket kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin, ¼ çay
kaşığı tuz katın.
– Pürüzsüz ve yoğun bir kıvam alan fıstık ezmeli karışıma azar azar un
ekleyip yoğurmaya başlayın.
– Kıvam alan kurabiye hamurundan küçük parçalar kopartıp avuç içinizde
yuvarlayarak şekil verin.
– Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeler
üzerine çatal yardımıyla şekil verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında,
12-15 dakika aralığında pişirin.
– Fırından çıkardığınız kurabiyeleri oda sıcaklığında, mümkünse bir ızgara
teli üzerinde dinlendirdikten sonra servis edin.

Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi