Keçiboynuzu Unu Hakkında 5 Bilgi

Çeşitli hastalıklardan korunmak adına her geçen gün önemi artan sağlıklı beslenme konusu, un seçimlerine kadar gelmiş durumda. Birçok yiyeceğin yapımında genel olarak beyaz un tercih edilirken artık bu tercihin yerine daha sağlıklı ve lezzetli alternatifler getirme çabasındayız. Keçiboynuzu tozu olarak da bilinen keçiboynuzu unu da o alternatiflerden sadece biri. Özellikle kek gibi tariflere çok yakışan keçiboynuzu ununu gelin daha yakından tanıyalım…

  • Keçiboynuzu Nedir?

Konunun kaynağına inmekle başlamaya ne dersiniz? Keçi boynuzu; fosfor, kalsiyum, mineral ve E, D, A, B vitamini yönünden çok zengin olan kuru meyve ya da kuru yemiş sayılan çok sağlıklı bir seçenektir. Solunum yolu rahatsızlıkları, kansızlık, grip ve kemik erimesi gibi rahatsızlıklara karşı bir şifa gibidir. Keçiboynuzunun pekmezi, çayı, kürü, unu, meyvesi gibi birçok haline aktarlardan kolayca ulaşmanız ve kendinize sağlık armağan etmeniz mümkündür.

  • Keçiboynuzu Unu Nasıl Elde Edilir?

Keçiboynuzu tozu olarak da bilinen un, keçiboynuzlarının kurutulduktan sonra öğütme ve kurutma işlemlerinden geçirilmesiyle elde edilir.

  • Farkı Nedir?

Keçiboynuzu unu birçok unun kıvam sağlama görevine karşı farklı olarak tatlandırıcı ve renklendirici özellikleriyle ideal bir seçenektir. Yani bir tarifte sadece keçiboynuzu unu kullanarak hem şekerin tatlandırıcı görevinden hem de kakaonun renklendirici görevinden faydalanmanız mümkündür. Üstelik çok daha az bir kaloriye ve çok daha fazla sağlığa sahiptir.

  • Nasıl Kullanılır?

Keçiboynuzu unundan kek, tatlı ve içecek tariflerinden ekmek yapımına kadar birçok tarifte yararlanmanız mümkündür. Bunun dışında bal ve pekmez gibi besinlerle karıştırılarak tüketilmesi de önerilmektedir.

Yararları Nelerdir?

  • Tam bir enerji deposudur. Gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi keçiboynuzu unundan kazanmanız mümkündür.
  • İştahsızlık problemi yaşıyorsanız keçiboynuzu unu ile iştahınızı geri kazanabilirsiniz.
  • Halk arasında “anemi” olarak bilinen kansızlık probleminin çözülmesine yardımcı olur.
  • Antioksidan özellikleri sayesinde vücudun zararlı toksinlerden arınmasını sağlar.
  • Rafine şeker yerine geçebilen bir alternatif olduğundan özellikle diyabet hastaları için doğru bir seçimdir.
  • Karaciğer ve bağırsak kaynaklı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Afrodizyak özelliği taşır, özellikle erkeklerde sperm azlığına karşı oldukça etkilidir.
  • Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.