Mikro Yeşillik Nedir? Mikro Yeşillikler Nelerdir?

Yeşillikler; sofralarımızın vazgeçilmezi, vücudumuzun en önemli ihtiyaçlarındandır. Peki,
mikro yeşillik nedir, mikro yeşillikler nelerdir? Belki de sıkça duyduğunuz bu terimin
yazımızın devamında aslında bildiğiniz seçeneklerden olduğunu göreceksiniz. Gelin,
detaylara birlikte bakalım…

1. Mikro Yeşillik Nedir?

Mikro yeşillik terimi çok yabancı gelse de aslında sürekli tükettiğimiz seçenekleri ifade
eder. Sebze, baharat ya da baklagillerin tohumlarından çıkan ilk yapraklı halleridir. Her biri
sağlık için çok yararlı enzimler içerir.


2. Farkı Nedir?

Sürekli tükettiğimiz seçenekler ise neden ”mikro” olarak adlandırılır, farkı nedir; diye
sorduğunuzu duyar gibiyiz. Mikro yeşillikler yetişkin bir bitki değillerdir. Yetişkin bitkilerin
aksine daha yoğun bir lezzet ve armaya sahiplerdir. Bu özellikleri sayesinde özellikle son
yıllarda ünlü restoranların favorisi haline gelmişlerdir.

3. Boyutları Nedir?

Mikro yeşillikler, adlarından da anlaşılacağı üzere 2-7 cm arasında bir boya sahiptirler.
Dolayısıyla mikro yeşillikler için kullanılabilecek en iyi tanımlardan biri, yetişkin bir bitkinin
kısmen gelişmiş gerçek yaprakları olduklarıdır. Küçük boyutlara sahip olsalar da büyük
bitkilerden yaklaşık 9 kat daha besleyicidir.

4. Evde Yetiştirilir mi?

Sebze ve meyve gibi seçenekleri kendimiz yetiştirmek, son yıllardaki en büyük
amaçlarımızdan biri. O halde bu iş için size yeni ve kolay bir seçenek daha! Mikro
yeşillikler, kolay ve hızlı büyümeleri sayesinde her evde kolaylıkla yetişebilen seçenekler
arasındadır. İhtiyacınız olan şeyler; iyi kalitede organik tohumlar, iyi kalitede toprak,
ekmek için kaplar ve gün ışığıdır. Tercihen güneye bakan bir pencerede saksı ya da derin ve
geniş bir kap içerisinde dilediğiniz mikro yeşillikleri siz de kolayca yetiştirebilirsiniz.

5. Mikro Yeşilliklerin Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı beslenebilmek için siz de farklı vitamin arayışlarına girdiyseniz yoğun faydalı
içerikleriyle mikro yeşillikler iyi bir alternatif olabilir. Mikro yeşillikler; kötü kolesterol,
diyabet gibi sık görülen rahatsızlıkları iyileştiriyor. Aynı zamanda daha sağlıklı bir cilde ve
daha enerjik bir bünyeye sahip olmaya yardımcı oluyor.


6. Mikro Yeşillikler Nelerdir?

Mikro yeşillikler birçok bitki çeşidinin tohumundan üretilebilir; ancak genellikle üretilenleri
karnabahar, brokoli, havuç, dereotu, kereviz, sarımsak, pırasa, kavun, salatalık, kabak gibi
seçeneklerdir. Daha nadir olarak pirinç, yulaf, buğday, mısır ve arpa gibi tahıllar ile nohut,
fasulye ve mercimek gibi baklagillerin de üretildiği görülmektedir.


7. Mikro Yeşillikler Nasıl Tüketilir?

Mikro yeşillikler son derece narin bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla pişirildiğinde tüm besin
değerlerini kaybedebilirler. Bu yüzden çiğ olarak tüketmek idealdir. Yeterince büyüyen
mikro yeşillikleri makas ya da bıçak yardımıyla kestikten sonra omlet, salata, sandviç,
makarna gibi dilediğiniz her tarifin içinde kullanabilir farklı bir aromatik lezzete
ulaşabilirsiniz.