Sütsüz Muhallebi Nasıl Yapılır?

Süt çeşitleri; kahvaltıların, tatlıların, yemeklerin, kısaca beslenmemizin en
önemli üyelerinden biridir. Kimi zaman bir bardağa doldurulur, kimi zaman da
bir tarifin içinde yer bulur. Mutfağımızda daima hazır bulunur, sofralarımızı
tamamlar; ancak bazen bu durumun değişmesi gerekebilir. Hayvansal süt
tüketmemek, bitkisel süt çeşitlerine alerjisi olmak, sütün lezzetini sevmemek,
evde sütün kalmaması gibi nedenlerden dolayı sütsüz tariflerin peşine
düşülmelidir. Sütsüz tarifler de gayet tabii mis gibi olup tadanlarını mutlu
edebilir.

Siz de böyle düşünüyor, “Sütsüz muhallebi nefis olur.” diyor ve sütsüz
muhallebi tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sütsüz muhallebi nasıl yapılır,
tüm detaylarıyla anlattık. Siz de büyükanne evini hatırlatan, eski zamanlardaki
ilk buluşmaların lezzeti muhallebiyi bu kez sütsüz denemek için kâseleri
hazırlayın ve buyurun tarifimizin detaylarına:

  •  Bir tencerenin içerisine 1 litre su, 220 gram toz şeker, 20 gram pudra
    şekeri ve 120 gram nişastayı ekleyip karıştırın. Dibinin tutmaması için
    sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin.
  •  Kıvam alınca içerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ekleyip karıştırın ve
    ocaktan alıp kâselere pay edin.
  •  Oda sıcaklığına geldiklerinde buzdolabında 2-3 saat kadar soğumaya
    bırakın.
  •  Dilerseniz kâseleri ters çevirerek muhallebiyi tabaklara aktarın. Üzerlerini
    meyve parçaları ya da nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.

 

Fırın ve pastane ürünlerini Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın!