Yiyeceklerin Uzun Süre Taze Kalmasını Sağlayan 7 Akıl Fikir Oynatan Tüyo!

Yaz sıcaklarında pörsüyen yiyecekler, tam da lazım olduğunda bir anda tuzla buz oluyor ve biz de inanın bundan çok sıkılıyoruz 🙂 Geçen gün güzel bir salata yapalım dedik bir baktık ki marullar bizi terk edeli yıl olmuş. Kıssadan hisse ile şu tazeliğini hemencecik yitiren sebze / meyveler için ‘dayanma’ sırları yapalım dedik.

1- Çilekleri sirkeli suda bekletirseniz, ömrünü 1 hafta daha uzatmış olursunuz.

çilek

2- Soğanları külotlu çorap ya da tül bir fileye sarıp saklarsanız ömrü 8 aya çıkar.

sogan

3- Salata malzemelerini yastık kılıfında buzdolabına koyarsanız, çıtırlığını uzun süre korur.

salatalık

4- Peyniri sirke ile ıslatılmış bir beze sararsanız, küflenmesini önlemiş olursunuz.

peynir

5- Yeşil soğanları ince ince kesip plastik şişeye koyup buzdolabına saklarsanız, 3 haftaya kadar dayanır.

Taze soğan

6- Mantarları kese kağıdına koyarsanız, tazeliğini uzun süre korumuş olursunuz.

mantar

7- Fesleğeni soğuk suya koyarsanız, bir süre daha sizi idare eder.

fesleğen