Zeytinyağı Hakkında Yanlış Bilinen 3 Doğru

Zeytinyağı hemen hemen herkeste tazeliği ve lezizliği çağrıştırır. En taze sebzeler onunla hayat bulur, en leziz yemeklere onunla imza atılır. Zeytinyağını bilmeyen yoktur, ancak onunla ilgili detaylı bilgiye sahip olan da pek yoktur. Yalnızca çeşitleri bilinir, bir de asit derecesi ile ilgili çok da net olmayan bilgiler dolanır zihnin derinliklerinde… Şimdi kulağımızdaki o anlamsız boğuk sesi ve zihnimizin kıvrımlarında nereden geldiğini hatırlayamadığımız zeytinyağı bilgilerini siliyor,zeytinyağının yanlışlarını düzeltiyoruz!zeytinyağı
* Zeytinyağı ile kızartma yapılmaz! (mı?)
İşte kafanızdaki, kaynağı belirsiz yanılgılardan en yaygın olanı bu! Kızartma her ne kadar sağlıklı olmasa da, kızartma yapmanın en sağlıklı yolu sebzeleri zeytinyağı ile kızartmak! Sağlığımızı koruyan şey, zeytinyağının içinde yer alan ve antioksidan işlevi gören fenollerdir. İçerisinde yüksek miktarda fenol bulunduran yağlar, en kaliteli yağlardır ki; bunlar da düşük asitli naturel sızma yağlardır. Bu yağlar ile yapılan kızartmalarda, zeytinyağının yanma derecesi çok yüksek olduğu için içerisindeki fenoller yüksek ısı sebebi ile yok olmaz ve vücudumuzu kızartma sırasında oluşan toksik maddelerden korur. Kısacası, zeytinyağı ile kızartma yapılır, hem de en az zararlısı yapılır!zeytinyağının_faydaları
*Zeytinyağının kalitesini renginin koyuluğuna bakarak anlayabilir(mi?)siniz! 
Zeytinyağı dışarıdan bakılarak kalite testine tabi tutulamaz, aksi takdirde yanılgıya düşersiniz. Zeytinyağının kalitesinin belirleyici özelliği rengi değildir. Zeytinin çeşidi, olgunluk durumu, hasat zamanı, rengini etkileyen faktörlerdendir. Ancak zeytinyağının kalitesini ölçmek istiyorsanız, koklamalı ve tadına bakmalısınız. Zeytinyağı tadımı yaparken, zeytinyağını burnunuza doğru götürün. Derin bir nefes aldıktan sonra bu yağın siyah zeytin gibi mi yoksa yeşil zeytin gibi mi koktuğunu anlamaya çalışın. Zeytinin kokusu dışında başka bir koku alıp almadığınıza dikkat edin. Ancak aldığınız başka kokular, yeşil domates, badem, taze ot olabilir. Bunlar zeytinyağına lezzet katan olumlu kokulardır. Bunlar dışında aldığınız herhangi bir olumsuz koku varsa, o zeytinyağını tercih etmeyin. Zeytinyağı tadımı yaparken, tadına baktığınız zeytinyağında hafif acılık ve hafif yakıcılık özelliklerine dikkat etmelisiniz. Hafif acı ve yakıcı bir tadı olan zeytinyağı kaliteli ve lezzetlidir.zeytinyağının_yararları
* Zeytinyağı yıllandıkça tadını bulur! (mu?)
Tazelik, zeytinyağının en önemli özelliğidir. Işığa karşı hassas olan zeytinyağı, gün ışığına maruz kaldıkça kalitesinden ödün vermeye başlar ve tazeliğini yitirir. Bu yüzden de eskiden zeytinyağı toprak küplerde saklanırdı. Tazeliğini yitiren zeytinyağı eski kalitesinden ve tadından gitgide uzaklaşmıştır.
Kaliteli ve lezzetli bir zeytinyağının sırrı Migros’ta! Çok özel fiyatlarla sahip olacağınız Ravika Zeytinyağı için tıklayın! Bu leziz zeytinyağı ile yapacağınız enfes tarifler de Migros TV’de! Bizim önerimiz Zeytinyağlı Bakla Tarifi! Ancak siz daha fazla zeytinyağlı tarife ulaşmak istiyorsanız, buyurun Migros TV’ye!