Pankek İle Krep Arasındaki 6 Önemli Fark

Karıştırılan ya da aynı olduğu sanılan lezzetler pankek ve krep aslında birbirinden çok farklı
iki gıdadır. Yazımızın devamında pankek ve krep arasındaki farkları öğrenebilirsiniz.
İşte, genellikle kahvaltılarda keyifle tüketilen pankek ve krep arasındaki 6 fark…

1. İncelikleri Farklıdır

Krep, bir kepçe hamurun tüm tavaya eşit bir şekilde yayılmasıyla hazırlanır. Krebin özelliği
açısından incecik bir sonuç vermesi önemlidir. Pankek ise pofuduk olmasıyla bilinir. Bir
kepçe hamurun tava içinde bir su bardağının ağzı kadar yayılım göstermesi, hafif kalın ve
yumuşacık bir sonuç vermesi önemlidir. Özetle; krebin incesi, pankekin kalını makbuldür.


2. Karıştırma Şekli Farklıdır

Krep ve pankekin ikisi de farklı malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanır; ancak karıştırma
şekilleri biraz farklıdır. Krep malzemelerini mikser yardımıyla karıştırabilseniz de pankek
malzemelerini sadece çatalla karıştırmanız daha faydalı olacaktır. Aksi takdirde pankek
malzemelerinin sönmesine neden olarak pankekin yeterince kabarmamasına neden
olursunuz.


3. Biri Tuzlu Biri Tatlıdır

Pankek yapımında şeker; krep yapımında tuz kullanılır. Pankek; güne tatlı bir kahvaltıyla
başlamak isteyenler, tatlı krizini dindirmeye çalışanlar için iyi bir tercihtir. Krep ise tuzlu
lezzetleri daha bir sevenler için mutlu edicidir.


4. Pişme Belirtileri Farklıdır

Yemeğin tüm aşamalarını tamamlasa da yemeğin piştiğini anlamakta bir türlü başarılı
olamayanlar pankek yaparken rahat olabilirler; çünkü pankek piştiğini âdeta kulağınıza
fısıldar. Pankek hamurunu tavayla buluşturduktan sonra hamurun üzerinde göz göz
oluşumlar başladıysa pankekinizin bir tarafı pişmiş, diğer tarafını çevirmeniz gerekiyor
demektir. Krepte ise gözleminizin daha iyi olması gerekir. Hafif renk değişimleri ve
hamurun akışkanlığını kaybetmesi, krebin diğer tarafını çevirmeniz gerektiğini gösterir.


5. Malzemeleri Farklıdır

Pankek ve krep yapımında un, yumurta, süt gibi ortak malzemeler kullanılsa da pankeki
krepten ayıran iki farklı malzeme daha bulunur. Pankek yapımında kabartma tozu ve
vanilya kullanılırken krep yapımında bu malzemelere yer verilmez.


6. Tüketim Şekilleri Farklıdır

Pankek ve krebi günün her öğününde tüketebilirsiniz; ancak birlikte tüketeceğiniz
eşlikçileri farklı seçmeniz gerekebilir. Krep için reçel, bal, kıyma, domates, peynir gibi tüm
besinleri tercih edebilirsiniz; ancak pankek biraz daha farklı seçimler ister. Örneğin;
Pankeki özel akçaağaç şurubu ile tüketmeniz en doğrusu olacaktır; bunun yanı sıra çeşitli
şekerlemeler, taze meyveler de pankekte uyumlu sonuçlar yakalamanıza yardımcıdır.