3 Kasım Sandviç Günü’ne Özel 6 Doyurucu Sandviç Tarifi

Dünyaca kutlanan en lezzetli günlerden biri olan 3 Kasım Sandviç Günü’nü siz
de en leziz tariflerle karşılamaya ne dersiniz?
Yazımızın devamında hem tatlı hem de tuzlu birbirinden doyurucu 6 sandviç
tarifi sizi bekliyor. Dilediğinizi hazırlayıp ister çay keyfinizi ister öğün saatinizi
süsleyebilirsiniz.
İşte, Sandviç Günü’nü coşkuyla kutlatacak 6 farklı sandviç tarifi…

1. Marine Tavuk Sandviç

Tavuk; en doyurucu, en lezzetli besinlerin başında gelir. Sulu yemek ya da
ızgara gibi birçok haliyle proteine doyuran tavuk; sıradaki tarifimizde en leziz
baharatlarla marine ediliyor ve ortaya lezzet şöleni çıkarıyor. Bu Sandviç
Günü’nü her ısırıkta hayran bırakacak bir sandviçle geçirmek istiyorsanız işte,
tarifimizin detayları:
– 4 adet sandviç ekmeğini keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
– Her birini geniş bir tavada hafif bir renk alana kadar kızartın. İç taraflarına
az miktarda tereyağı sürüp bir kenarda bekletin.
– Küçük bir karıştırma kabına aldığınız 400 gram kadar kuşbaşı tavuk
göğsünü; 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı
pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane
karabiber ve yarım çay kaşığı tuz ilavesiyle karıştırarak marine edin.
Mümkünse kapalı bir kaba alıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
– Tahta şişlere geçirdiğiniz marine tavuk göğüslerini önceden ısıtılmış
ızgara izli bir tavada ters yüz ederek kızartın.
– Sandviç ekmeklerinin taban kısımlarına 1 yemek kaşığı mayonez sürüp
ızgara tavuk şişlerini yerleştirin.
– 2 dal maydanoz ve 1 yemek kaşığı daha mayonezi ekledikten
– Kapattığınız sandviçleri ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Marine Tavuk Sandviç Tarifi

2. Avokado Soslu Sandviç Tarifi

En sağlıklı yağ çeşitlerinden biri kabul edilen avokado, sos haliyle de birçok
tarifi güzelleştiriyor. Kalsiyum, magnezyum, A vitamini, demir bakımından
zenginliğiyle bağışıklık sistemi için şahane bir takviye oluyor. Hem sağlık hem
de lezzet kaynağı olan avokadoya bu kez sandviç arasında yer vermek
isterseniz işte, avokadolu soslu sandviç tarifimizin detayları:
– Yarım avokadoyu ezip püre haline getirin. Dilerseniz karabiber ve ezilmiş
bir diş sarımsakla karıştırabilirsiniz.
– Hazırladığınız avokadoyu sandviç ekmeğine sürün ve ardından ince ince
dilimlediğiniz kaşar peyniri ekleyin.
– Daha sonra 2-3 yaprak marul, ince ince dilimlenmiş 1 adet salatalık ve
yuvarlak dilimlenmiş domatesleri ve 5 dilim dana ya da hindi salamı
ekleyin.
– Sandviç ekmeğinin üzerini kapatıp servis edin.
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Avokado Soslu Sandviç Tarifi

3. Üç Peynirli Sandviç

Sandviç dediğin peynirli olur, diyorsanız bu tarif tam size göre demektir.
Birbirinden leziz üç peyniri bir araya getirip kalsiyum deposu yarattığımız bu
tarifimizi siz de hemen 3 Kasım Sandviç Günü’nde uygulayabilir, öğününüzü
hem pratik hem de sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. İşte, üç peynirli sandviç
yapılışı:
– 1 adet sandviç ekmeğini ikiye bölün, içerisine 2 yemek kaşığı krem
peyniri sürün.
– Daha sonra 1 adet top mozarella peynirini, 3 dilim dil peynirini ve 2-3 dal
maydanozu ekleyin.
– Sandviç ekmeğinin üzerini kapatıp servis edin.
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Üç Peynirli Sandviç

4. Sandviç Kek

3 Kasım Sandviç Günü’nü layıkıyla kutlamanızı sağlayacak bu sandviç çok
başka! Bu tarifte bol malzemeyle doldurduğunuz sandviçleri kek kalıbında
pişirecek farklı bir sunum ve lezzetle tanışabileceksiniz. Sandviç kek nasıl
yapılır, işte detaylar:
– 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı rendelenmiş sarımsak ve 4 dal
doğranmış maydanoz yapraklarını küçük bir kapta karıştırın.
– Bir adet tost ekmeği üzerine hazırladığınız zeytinyağlı karışımından
sürün.
– 200 gram rendelenmiş kaşar peynirinden bir tatlı kaşığı ve 1 paket
jambondan 1 dilim ekleyin. Sonra diğer bir tost ekmeği dilimini üzerine
kapatın.
– Aynı işlemi tüm tost ekmeği dilimlerine uygulayın.
– Hazırladığınız sandviçleri dikdörtgen bir kek kalıbına yerleştirin. Üzerine
çırpılmış 1 adet yumurta ve yarım su bardağı sütten sürün. Arzuya göre
üzerlerine tekrar rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
– Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirdikten
sonra sıcak olarak servis edin.
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Sandviç Kek Tarifi

Sandviç Kek Tarifi
5. Dondurmalı Sandviç

Koşun koşun, bu sandviçin içinde dondurma var! Hangi mevsimde olursak
olalım dondurma sizin için vazgeçilmezler arasındaysa bu tarif size iyi gelecek.
İşte, 3 Kasım Sandviç Günü’nde keyifli dakikalarınıza eşlik edecek dondurmalı
sandviç yapılışı:
– 200 gram margarini ve 1 su bardağı toz şekeri çırpma kabına alın.
– Mikser kullanarak margarin ile şekeri pürüz kalmayacak ve krema gibi
oluncaya kadar çırpın.
– Krema haline gelen karışıma 1 adet yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam
edin.
– Yumurta tamamen karışınca 2,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu
ve 8 yemek kaşığı damla çikolatayı ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın
ya da ellerinizle yoğurun.
– Hazırladığınız hamurdan orta büyüklükte parçalar alıp merdane
yardımıyla açın ve kurabiye kalıbıyla kesin.
– Tepsiye yerleştirip, 165 derecede 20 dakika pişirin.
– Fırından çıkan kurabiyeler tamamen soğuyunca bir kurabiyeyi alıp ters
çevirin ortasına bir kaşık dondurma koyun.
– İkinci kurabiyeyi de dondurma topunun üzerine koyup hafifçe
bastırın. Kurabiyelerin dondurmalarını renkli dekor şekerine bulayın ve
erimeden servis yapın.
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Dondurmalı Sandviç Tarifi

6. Meyveli Sandviç

Sıradaki sandviç tarifimiz, tatlı bir tarif arayanları çok mutlu ederken vitaminlere
de doyuracak! Pratik bir şekilde hazırlayıp lezzete doyuracak, çileğin en güzel
haline tanık ettirecek, mis gibi kokan sandviç nasıl yapılır, buyurun detaylara:
– 1 su bardağı sütü geniş bir kaba alın. Üzerine yarım paket yaş maya, 5
yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı suyu ekleyip eriyinceye kadar
karıştırın.
– 2 yumurtayı, 150 gram margarini ve 1 paket vanilyayı ekleyin.
– Aldığı kadar unu azar azar ekleyip yoğurun.
– Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizin.
– Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
– Mayalanan hamurları 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya
kadar pişirin.
– Soğumaya bırakın.
– Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya yarım su
bardağı çilek reçelinden 1 tatlı kaşığı kadar sürün.
– 300 ml hazır kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve krema sıkma torbasına
doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın.
– 150 gram çilek dilimlerinden yerleştirip üst parçayı üzerine kapatın.
– Her birinin üzerine 1 paket pudra şekerini serpiştirerek servis yapın.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Meyveli Sandviç Tarifi

 

Harika sandviçler yapmak ve lezzetli bir şekilde tüketebilmek için size harika önerilerimiz var!

Harika sandviçler için harika ekmeklere ihtiyacınız vardır. Glutensiz Ada sandviç ekmeğini satın almak için hemen tıklayın.

Dana jambonlu sandviçler için Namet dana jambon vazgeçilmezdir. Hemen satın almak için tıklayın.