Diyette Olup Kurabiyeden Vazgeçemeyenlere: 3 Malzemeli Hafif Kurabiye Önerileri

Çay keyfi, yanında kurabiye olmadan olmaz; diyorsanız size yapımı çok pratik,
üstelik yedikten sonra vicdan azabı çektirmeyecek önerilerimiz var. Çay olana
kadar tabağınıza çoktan konacak bu kurabiyelere bayılacak, bundan sonra
sıklıkla yapmak isteyeceksiniz.
Hem diyet hem de çay dostu kurabiye önerilerimizi öğrenmek için buyurun
yazımızın detaylarına…

1. Muzlu Yulaf Kurabiyesi

En lezzetli meyvelerden biri olan muz, sizin de en sevdikleriniz arasında yer
alıyor ve onu tatlı tariflerine çok yakıştırıyorsanız bu kurabiyeye bayılacaksınız.
Muz sayesinde doğal bir şeker içeriğine sahip muzlu yulaf kurabiyesi daima
gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz tarifler arasında. Peki, nasıl mı yapılıyor?
İşte, böyle:
1 adet ezilmiş muz, 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi (robottan da geçirebilirsiniz) ve
az bir miktar damla çikolatayı karıştırıp şekillendirin. Önceden ısıttığınız 180
derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirip afiyetle tüketin.


2. Bal Kabaklı Hurmalı Yulaf Kurabiyesi

Sağlıklı yaşama gönül vermiş olanların daima kurtarıcı ikilisi olan hurma ve
yulaf ezmesi bu kez bal kabağıyla da buluşuyor ve ortaya bir lezzet şöleni
çıkarıyor. Midelere bayram ettirecek, özellikle soğuk kış günlerine çok
yakışacak, fazla gelen bal kabağı tatlısını değerlendirmek için de iyi bir fırsat
olacak bu kurabiye için siz de tabaklarınızı hazırlayın deriz. Bal kabaklı hurmalı
yulaf kurabiyesi nasıl yapılır, detaylar şöyle:
Bir miktar haşlanmış bal kabağını ezdikten sonra, 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
(robottan da geçirebilirsiniz) suda bekletip püre haline getirdiğiniz 6 adet
hurmayı karıştırıp şekillendirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15-20
dakika kadar pişirip afiyetle tüketin.

Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye Tarifi
3. Elma Püreli Cevizli Kurabiye

Şöyle bol tarçınlı elmalı kurabiye, kurabiye sevmeyenlerin bile karşı koyamadığı
lezzetlerden biridir; ama maalesef ki hatırı sayılır bir kaloriye sahiptir. Sıradaki
tarifimizle sizi hem kalori açısından hem de lezzet açısından mutlu etmeye
geldik. İşte; klasik elmalı kurabiyeyi aratmayacak, kalorisiyle pişman
etmeyecek, üstelik çok pratik hazırlanıp çay keyfinizi tamamlayacak elma püreli
cevizli kurabiye yapılışı:
1 adet rendelenmiş elmayı, 1 çay bardağı dövülmüş cevizle kısık ateşte
kavurun. Daha sonra 3 yemek kaşığı yulaf ezmesiyle (robottan da
geçirebilirsiniz) karıştırıp şekillendirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında
15-20 dakika kadar pişirip afiyetle tüketin.

Cevizli Kurabiye Tarifi
4. Tahinli Hurmalı Kurabiye

Kurabiye seçiminde hem fayda hem lezzet arayanlar buradaysa size kalsiyum
ve protein deposu bir kurabiye önerimiz var. Tahinin güzel aroması, hurmanın
tatlı lezzetiyle karışan bu kurabiye, çaya da kahveye de çok yakışacak. İşte,
tahinli hurmalı kurabiye yapılışı:
2 yemek kaşığı tahin, 3 yemek kaşığı tam buğday unu ve suda bekletip püre
haline getirdiğiniz 6 adet hurmayı karıştırıp şekillendirin. Önceden ısıttığınız
180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirip afiyetle tüketin.


5. Fındık Ezmeli Ballı Kurabiye

Listemizin kapanışını, pişirme aşamasından hiç hoşlanmayanları çok
sevindirecek bir öneriyle yapıyoruz; karşınızda fındık ezmeli ballı kurabiye! İşte,
nefis kurabiyenin basit hazırlanışı:
1 çay bardağı Hindistan cevizi unu, 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (dilerseniz
fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz) ve 3 tatlı kaşığı balı karıştırıp şekillendirip
dilediğiniz an güzel bir içecek eşliğinde keyifle tüketin.