4 Farklı Kabak Tatlısı Yapma Yöntemi

Sonbahar-kış sezonuyla birlikte tezgahlardaki yerini almaya başlayan bal
kabaklarından yapılacak en iyi tarif, elbette tatlıdır. Bol cevizli, bol tahinli ya da
bol kaymaklı bir kabak tatlısıyla gününü güzelleştirmeyen neredeyse yoktur.
Siz de kabak tatlısını çok sevenlerdenseniz tam mevsiminde ondan bolca
yararlanmanız gerektiğini düşünürsünüz.
Yazımızın içeriğinde kabak tatlısı yapmanın 4 farklı halini öğrenebilir, size en
uygun geleni derhal uygulamaya geçirebilirsiniz.
İşte, 4 farklı kabak tatlısı yapma yöntemi…

1. Tencerede Pişirebilirsiniz

Tencerede pişirmek, kabak tatlısı yapımında kullanılan en yaygın yöntemlerden
biridir. Bu yöntemde 1 kilo kadar dilimlenmiş bal kabağının üzerine 1 bardak
toz şeker döküp mümkünse 1 gece bekletmelisiniz. Ertesi gün bal kabakları,
suyunu iyice salacak pişirmeye hazır hale gelecektir. Daha sonra tencereyi
kısık ateş üzerinde 40-50 dakika kadar pişirmeye bırakın. Şerbet koyulaştıktan
sonra kabak tatlısı tam istenilen kıvamda pişmiş olacaktır. Soğutmaya
bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz.

2. Fırında Pişirebilirsiniz

Fırın lezzetine bayılanlar için kabak tatlısının da fırınlanmış hali elbette olmalı!
Bu yöntem tencerede pişirme yöntemine göre daha hafif çünkü fırında pişirme
için şeker kullanmanıza gerek yok. Küçük küçük dilimlediğiniz bal kabaklarına
bir miktar Hindistan cevizi yağı sürün ve fırına verin. Bu sayede bal kabağının
kendi şekeriyle pişmesini sağlayacak, Hindistan cevizi yağıyla lezzetlendirecek
ve ortaya daha hafif ve kurabiyeye benzer bir sonuç çıkarabileceksiniz.

3. Püre Haline Getirebilirsiniz

Bal kabağını fırında ya da tencerede pişirdikten sonra blender yardımıyla ezip
püre haline getirebilir, tamamen farklı bir forma dönüştürebilirsiniz. Bal kabağı
püresini bir kalıba yayabilir, üzerine dövülmüş bisküvi, onun da üzerine
muhallebi ekleyip sunumu hoş bir pasta hazırlayabilirsiniz. Pasta
istemiyorsanız bal kabağı püresini bir miktar dövülmüş bisküvi ve ceviz içiyle
karıştırıp yoğurduktan sonra top haline getirebilir, çay kahve yanında sunumluk
bir lezzete dönüştürebilirsiniz.

4. Kireçte Bekletebilirsiniz

Sırada, bal kabağı tatlısı yapma yöntemlerinin en farklısı var. Kireçte bekletme
usulü Antakya’ya ait bir gelenek. Bu yöntemle hazırlanan bal kabakları,
kimilerine göre tatlı kimilerine göre de reçel sayılıyor. Yanında kaymak,
üzerinde ceviz içiyle kahvaltılarda da yer alıyor, akşam yemeklerinden sonra da
mutlu ediyor. Siz de bu farklı yöntemle tanışmak isterseniz sayfamızı ziyaret
ederek kireçte bal kabağı hakkında tüm detayları öğrenebilirsiniz:

Tatlısını Aratmaz: Kireçte Balkabağı Reçeli

Kabak tatlınıza çok yakışacak Koska tahin Migros Sanal Market’te! Satın almak için hemen tıklayın.