4 Püf Noktasıyla Somon Balığı Nasıl Pişirilir?

Omega-3 bakımından en zengin balık seçenekleri arasında yer alan somon,
doğru pişirilme taktikleriyle nefis bir sonuç verir. Pembe ya da turuncu
renklerine yakınlığı, etli ve yağlı yapısıyla iştah kabartan somon balığı,
mangaldan buharda pişirmeye kadar neredeyse tüm pişirme yöntemleri için
uygundur; ancak bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Bugünkü sofranızda hem çok leziz hem de çok doyurucu somon balığına yer
vermek istiyorsanız pişirme aşaması öncesinde sizi böyle alalım.
İşte, somon balığı pişirmenin püf 6 püf noktası…

1. Lezzetlendirin

İster fırınlama ister ızgara, somon balığını nasıl pişirirseniz pişirin öncesinde
ona mutlaka kısa bir lezzetlendirme seansı yaratın; çünkü ek malzemelerle
marine edilmek somon balığına kesinlikle iyi gelecek!
Fırına vereceğiniz somon balığının üzerine limon dilimleri ya da limon kabuğu
rendesi ekleyin. Diğer yandan defne yaprakları ile tamamlayın. Bu sayede mis
gibi kokan bir sonuca kavuşacaksınız.
Eğer ki somon balığını döküm tavada ya da ızgara telinde pişirmeyi istiyorsanız
öncesinde az bir miktar zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiberle güzelce
karıştırıp bir süre bekletmeyi unutmayın. Böylece pişirme esnasında
yapışmaları önler, daha lezzetli ve kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.

2. Seramik ya da Teflon Tava Kullanın

Somon balığı, yumuşacık etiyle çabucak pişebilen bir yapıya sahiptir.
Dolayısıyla tavada pişirildiğinde yüzeye yapışma riski artabilir. Bunu önlemek
için kullanacağınız tavayı mutlaka teflon ya da seramikten tercih etmeye dikkat
edin. Bu sayede balığı yapışıp dağılmadan pişirebilir, harika bir sunum
yakalayabilirsiniz.


3. Köz Haline Geldiğinden Emin Olun

Somon balığının en leziz sonuç verdiği pişirme yöntemlerinden biri de
mangaldır; ancak bu yöntem diğerlerine göre daha fazla dikkat gerektirebilir.
Balığın yağları mangal kömürüne damlayıp ateşi harlayarak balığın kurumasına
neden olur. Bu durumu önlemek için mangalın üzerine folyo sermeyi ya da
kömürlerin köz haline gelmesini beklemeyi tercih etmelisiniz. Bu sayede
tehlikeleri önlemiş olacak, balığınızın zarar görmeden yumuşacık ve sulu sulu
pişmesini sağlayabileceksiniz.

Kalp Krizini Önleyen Yiyecekler
4. Deri Kısmından Başlayın

Somon balığını özel bir marine etmenin dışında pişirirken yağ kullanmanıza
gerek yoktur; çünkü somon balığı kendinden yağlıdır. Bu yağın ortaya çıkması
ve pişirme aşamasının kolaylaşması için balığı deri kısmından pişirmeye
başlayın. Böylelikle çok daha leziz bir sonuca ulaşabilirsiniz.