5 Farklı Humus Tarifi

Humusun lezzetine lezzet, faydasına fayda kattığımız birbirinden renkli 5 farklı humus tarifi
yazımızın devamında sizi bekliyor. Humusu çok seviyor ve onun farklı hallerini de tatmaya
hazırsanız buyurun yazımızın detaylarına.
İşte; birbirinden leziz, 5 Farklı humus tarifi…

1. Ispanaklı Humus

Demirin ve proteinin baş kahramanlarını bir tarifle buluşturduk, ortaya sağlık deposu bir
lezzet çıkardık. Bu kez humusun en yeşil halini tadacak ve hayran kalacaksınız. Nohut ve
ıspanağın bu farklı birlikteliğiyle tanışmanız için işte, tüm detaylarıyla ıspanaklı humus
tarifi:

● İlk olarak yıkanmış ve ayıklanmış olan 300 gram kadar ıspanağı mutfak robotundan
geçirin ardından haşlanmış olan 1,5 su bardağı nohutu azar azar ilave edip
blenderdan geçirin.

● 2 adet limon suyu, 4 yemek kaşığı tahin, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz, rendelenmiş iri 1 diş sarımsağı ekleyip karıştırın.

● Son olarak üzerine bir miktar zeytinyağı ve tahin dökerek servis edebilirsiniz.
Sayfamızı ziyaret ederek tarifimizin videolu anlatımına ulaşabilirsiniz:

Ispanaklı Humus

2. Bal Kabaklı Humus

Bal kabağı, sonbahar kış mevsiminin en nefis seçeneklerinden biridir. Tatlı, çorba gibi akla
gelen birçok tarifte kendine yer bulur, sevenleri için besin değerleriyle en faydalı sonucu
verir. Sıradaki tarifimizde ise bal kabağını humusla tanıştırıyoruz. Bu farklı deneyimi siz de
tatmak isterseniz işte, tüm detaylarıyla bal kabaklı humus tarifimiz:

● 500 gram haşlanmış bal kabağını ve 2 su bardağı haşlanmış nohutu rondodan
geçirin.

● Rendelenmiş 2 iri diş sarımsak, 4 yemek kaşığı tahin, yarım limon suyu, yarım çay
kaşığı muskat cevizi, 1 çay kaşığı kimyonu birbirleriyle iyice harmanlanana dek
karıştırın.

● Bal kabaklı humus karışımını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar zeytinyağı
gezdirip kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Sayfamızı ziyaret ederek tarifimizin videolu anlatımına ulaşabilirsiniz:

Bal Kabaklı Humus Tarifi


3. Pancarlı Humus

Humusun en farklı, en kırmızı haliyle tanışmaya hazır mısınız? Antioksidan yönünden en
zengin seçeneklerden olan pancar, bu kez humusa renk katmaya geliyor. Damaklarınızı
şenlendiriyor, sağlığınızı iyileştiriyor. Pancarlı humusa sofralarınızda bolca yer verebilir;
onu, severek tüketebileceğiniz favori lezzetleriniz arasına ekleyebilirsiniz. İşte, tüm
detaylarıyla pancarlı humus tarifimiz:

● Az miktarda zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın, küçük küpler halinde doğranmış
1 adet orta boy kuru soğanı ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip hafif bir renk alana kadar
soteleyin.

● Haşlanmış ve kabukları soyulmuş 4 adet büyük boy pancarları küçük küpler halinde
doğrayıp mutfak robotunda püre haline getirin.

● 2 su bardağı haşlanmış nohutları mutfak robotuna alıp taze sıkılmış 1 adet limon
suyu, 3 yemek kaşığı tahin, yarım çay bardağından 1 parmak daha az zeytinyağı,
rendelenmiş 2 diş sarımsak, yarım çay bardağı yoğurt ve 1 çay kaşığı kimyon
ilavesiyle püre haline gelene kadar çektirin.

● Pancar ve nohut püresini derin bir kâseye alıp bir spatula yardımıyla karıştırdıktan
sonra geniş bir servis tabağına alıp arzuya göre mısır cipsiyle birlikte servis edin.
Sayfamızı ziyaret ederek tarifimizin videolu anlatımına ulaşabilirsiniz:

Pancarlı Humus Tarifi


4. Avokadolu Humus

En sağlıklı yağ kaynaklarından biri olan avokado, yemeklerimize sağlık katmaya devam
ediyor. Bitkisel protein yönünden zengin olan humusu sıradaki tarifimizle bitkisel yağ
bakımından da zenginleştiriyoruz. Avokadolu humus nasıl yapılır, buyurun detaylar:

● Ortadan ikiye kestiğiniz Avokadonun çekirdeğini çıkartın ve bir kaşık yardımıyla
rondoya aktarın. Ardından 200 gram kadar haşlanmış nohut, rendelenmiş 3 diş
sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 5 yemek kaşığı tahin, 1 çay kaşığı tuz ve taze
sıkılmış 1,5 taze limon suyunu da ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

● Avokadolu humus karışımını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar zeytinyağı
gezdirip kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edin.
Sayfamızı ziyaret ederek tarifimizin videolu anlatımına ulaşabilirsiniz:

Avokadolu Humus Tarifi

Avokadolu Humus Tarifi

5. Fesleğenli Humus

Fesleğenin mis kokusu, bu kez bayıldığımız humusun lezzetine karışıyor. Ortaya aromatik
lezzetli, faydalı içerikli yeni bir seçenek çıkarıyor. Siz de humusu bu kez fesleğen
yapraklarıyla şenlendirmek isterseniz işte, fesleğenli humus tarifimiz:

● Rondo içerisinde 500 gram haşlanmış nohut, 2-3 diş sarımsak, 1 su bardağı sızma
zeytinyağı, 1 su bardağı tahin, 1 adet taze limon suyu, 5-6 yaprak taze fesleğen, 1
tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tutam tuzu püre kıvamına
gelinceye kadar geçirin.

● Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın, üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip servis
edin.

Sayfamızı ziyaret ederek tarifimizin videolu anlatımına ulaşabilirsiniz:

Fesleğenli Humus Tarifi

 

Kendi humusunu yapmak isteyenlere büyük kolaylık sağlayan Doğalsan humus nohut unu Migros Sanal Market’te! Satın almak için hemen tıklayın.