5 Farklı Peynirli Börek Tarifi

Çıtır çıtır börekler, çayın en güzel yoldaşlarındandır. Kızartma, fırınlama, tava
gibi birçok pişirme şekli; patates, kıyma, pırasa, gibi birçok iç malzemesiyle
gönlümüzde taht kurarlar. Hepsi bir yana, peynirli böreğin yeri de daima ayrıdır.
Küçükten yetişkine herkesin sevdiği, börek sevmeyenlerin bile kabul gördüğü
bir seçenektir peynirli börek. Evde kalan peynirlerin en güzel değerlendirilme
şeklidir. Sizin için de favori börek malzemesi peynir ise böyle buyurun;
birbirinden nefis peynirli börek tariflerini sizin için sıraladık.
İşte, 5 farklı peynirli börek tarifi…

1. Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Çıtır çıtır baklavadan rol çalıp içini peynirle dolduran bir börekle tanışmaya
hazır mısınız? Bu börek çok farklı çünkü pastanelerden alıp tadına
doyamadığınız o lezzeti evinize taşıyacak. Çıtırlığıyla iştah kabartacak, bol
harcıyla doyuracak. Baklavalık yufkalarınız bu kez nefis bir böreğe dönüşmeye
hazırsa işte peynirli börek tarifimizin detayları:

– Böreğin sosu için; oda sıcaklığında beklettiğiniz 2 yumurta, 1 çay
bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sodayı derin bir
kapta çırpın.

– İç harcı için; 500 gram beyaz peyniri derin bir kapta ufalayın. ½ çay kaşığı
tuz ve ½ çay kaşığı karabiberle lezzetlendirip arzuya göre ince kıyılmış ¼
maydanoz ilave edin.

– Tek tek açtığınız 30 adet baklava yufkasını, aralarına hazırladığınız
sostan sürüp peynirli harçtan serpiştirip üçerli katlar halinde fırın
tepsisine dizin.

– Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

– Kalan sosu böreğin üzerine gezdirip dilimlere ayırdıktan sonra önceden
ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

– Dilimler halinde sıcak olarak servis edin.

Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi

2. Peynirli Sucuklu Bi’ Lokmalık Börek Tarifi

Sucuğun bulunduğu her tarifin lezzetinde nasıl bir katlanma yaşandığını
hepimiz biliriz. Bazen bir pizza üzerinde bazen sahanda yumurtada bazen de
nefis bir böreğin içinde yer alan sucuk, unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatır.

Sıradaki tarifimiz sucuk aşkıyla dolup taşan, börek olmadan olmaz; diyenlere
geliyor. Bi’ lokmalık haliyle şık bir sunum yaratırken yeme kolaylığı da sağlayan
bu böreği siz de hemen deneyebilirsiniz. Peynirli sucuklu bi’ lokmalık börek
nasıl yapılır, işte detaylar:

– 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt ve bir miktar yağı bir kâsede karıştırarak
1 adet yufkaya sürmek üzere sos hazırlayın.

– 2 büyük dilim sucuğu, 2 büyük dilim kaşar peynirini, 2 adet sivri biberi
küçük küçük doğrayarak bir kâsede karıştırın.

– Yufkaları üçgen parçalar halinde kesin. Daha sonra hazırladığınız
malzeme karışımından uygun miktarda aralarına doldurun.

– Rulo yaparak gül şeklini verin.

– Üzerine hazırladığınız sosu bir fırça yardımı ile sürün.

– Alüminyum folyo sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin. Üzerine
dilerseniz susam serpin.

– Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Peynirli Sucuklu Bi’lokmalık Börek Tarifi

3. Peynirli Çiğ Börek

Bu kez soframıza yöresel bir lezzet taşıyoruz. Peynirli çiğ börek, Tatar yemeği
olup ülkemizin farklı birçok bölgesinde de sık yapılıp çok sevilen lezzetlerden
biri. El açması hamurun içi peynirle doldurulduktan sonra bol yağda kızartılır ve
tadına doyum olmaz. Siz de sıradaki öğününüze demli bir çay ve peynirli börek
hazırlayabilirsiniz. İşte, favoriniz olacak peynirli çiğ börek tarifi:

– 2 su bardağı un, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp yoğurun.

– Hamuru 15 dakika dinlendirin.

– Yarım demet maydanozu ince ince doğrayın. 200 gram lor peyniri, bir
tutam karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzla karıştırın.

– Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çok
kalın olmayacak şekilde oklavayla açın.

– Açtığınız hamurların içine malzemeden koyup yarım ay şeklinde kapatın
ve kenarlarını kesin.

– Kızgın yağda pişirin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Peynirli Çiğ Börek Tarifi

4. Peynirli Rulo Börek

Sırada yine kahvaltı sofralarınızı süsleyecek, çay davetlerinde olay olacak bir
börek tarifimiz var. Peynirli rulo börek hem lezzeti hem de sunumuyla akılda
kalacak bir seçenek. Börek çeşitleri arasında sizin de ilk tercihiniz peynirli
börekten yana oluyorsa bu tarifimizi hemen deneyin deriz. İşte, peynirli rulo
börek tarifimizin detayları:

– 400 gram lor peynirini elinizle ufalayın ve yarım demet maydanozu ince
ince kıyın.

– 1 su bardağı yoğurt, 75 gr eritilmiş tereyağı, bir tutam tuz, bir tutam
karabiber ve 3 adet yumurtayı bir kapta çırpın.

– Ufaladığınız peynirleri ve kıyılmış maydanozu karışıma ekleyin.

– 3 adet yufkayı tezgâha serin ve hazırlamış olduğunuz iç harcının 1/3 ünü
yufkanın üstüne yayın.

– Üzerine ikinci yufkayı koyup üstüne iç harcını ekleyin ve yayın.

– Üçüncü yufkada da aynı işlemleri tekrarlayın ve üst üste koyduğunuz
yufkaları rulo şeklinde sarıp ortalama 4 cm kalınlığında kesin.

– Kestiğiniz parçaları fırın kâğıdı koyduğunuz tepsiye yatırıp üstlerine 25
gram tereyağını gezdirin.

– 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar ortalama 30 dakika pişirip sıcak
servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Peynirli Rulo Börekler Nasıl Yapılır?


5. Mozzarella Peynirli ve Fesleğenli Börek

Mozzarella peyniri aşıklarını böyle alalım; size pizza tadında, fesleğen
kokusuna kapılacağınız bir börek tarifimiz var. Aynı börek tariflerinden
sıkıldıysanız size çok iyi gelecek bu tarifimizi tüm aile üyelerinin bir arada
olduğu bir gün deneyebilir, herkesi mest edebilirsiniz; bizden söylemesi! İşte,
mozzarella peynirli ve fesleğenli börek yapımı hakkında tüm detaylar:

– 1 adet domatesi soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin.

– 1 paket mozzarella peynirini bıçakla ufak parçalara bölün, 1 avuç taze
fesleğeni ince bir şekilde kesin.

– Tüm hazırladığınız malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve bir tutam tuz,
bir tutam karabiber ekleyin.

– 3 adet yufkayı yapacağınız böreğin büyüklüğüne göre üçgen şeklinde
kesip ortasına iç malzemesini koyun ve böreği sarın.

– Böreği bol sıvı yağda kızartın fazla yağını alıp sıcak servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:
https://migrostv.migros.com.tr/mozzarella-peynirli-ve-taze-feslegenli-kizarmis-
borek/

 

 

Birbirinden lezzetli börekler için ihtiyacınız olan her şey Migros Sanal Market’te!

Lor peyniri ile yapılan böreği sevenler için Torku lor peyniri vazgeçilmezdir. Satın almak için hemen tıklayın.

Peysan suda mozarella böreklerde kullanabileceğiniz lezzetli bir alternatif. Satın almak için hemen tıklayın.

Lezzetli bir börek için en önemli noktalardan biri taze bir yufkadır. Ekin el yapımı yufka Migros Sanal Market’te! Satın almak için hemen tıklayın.