5 Püf Noktasıyla Balık Çorbası Yapımı

Bazı sebze, kuru yemiş gibi seçenekler dışında balıklardan da alabildiğimiz omega-3;
sağlığımız için çok kıymetli. Daha güçlü bir zihne ve bedene sahip olmak istiyorsak
uzmanların da önerdiği gibi sofralarımızda haftada en az iki kez balık çeşitlerine yer
vermemiz gerekir.

Siz de balık sofrası kurmaya önem veriyor, “Balığın her halini tüketebilirim.” diyorsanız
balık çorbası da ideal bir seçim olabilir. Yazımızın devamında balık çorbasını en iyi şekilde
tüketebilmeniz için balık çorbası yapımına dair püf noktalarını paylaştık.
İşte, 5 püf noktasıyla balık çorbası yapımı…

1. Kaynamasını Bekleyin

Çorbaya, balıkları ekleme zamanını doğru belirlemek en önemli aşamalardan biridir. Eğer
ki balıkları çorbaya çok önceden eklerseniz çorbada istediğiniz balık lezzetine
ulaşamayabilirsiniz. Bunun için balıkları çorba kaynadıktan sonra eklemeye dikkat
etmelisiniz. Kaynayan çorbaya didilmiş balıkları ekleyip bir taşım daha kaynatmak ideal bir
sonuç için yeterlidir.

2. Büyük Şekilde Ekleyin

Balık çorbasının lezzetinin bol olması için elbette eklenecek balığın bol olması önemlidir.
Bunun yanı sıra balığın mümkün olduğunca iri bir şekilde didilmesi gerekir. Aksi takdirde
balık, çorbanın içerisindeki tamamen kaybolup lezzetsiz kalabilir.

3. Büyük Balıklar Tercih Edin

Balık çorbasının tam tadında olmasını istiyorsanız hamsi, istavrit gibi küçük balıklar yerine
levrek, palamut, kırlangıç gibi büyük balıklar kullanmalısınız. Büyük balıkların yağlı ve bol
etli olma özellikleri sayesinde çorbanın çok daha nefis olduğunu görebileceksiniz.

Palamut Balığı

4. Dağılmamalarına Dikkat Edin

Balık çorbası için tercih edilen balıklar nasıl olsa didilecekler ancak yine de pişirme
aşamasında dağılmamaları, lezzet açısından son derece önemlidir. Bunun için balıkların
kısık ateş üzerinde sakince pişmelerini sağlayabilir, dağılmamış ve daha iyi pişmiş sonuçlara
ulaşabilirsiniz.

5. Sebze Kabuklarından ve Baharatlardan Yararlanın

Balıkların çok daha lezzetli bir şekilde pişmeleri için çorbada yer vereceğiniz sebzelerin
kabuklarını da kaynatma tenceresine ekleyin. Bu sayede balığın lezzeti ile sebzelerin
vitaminlerini birleştirerek daha sağlıklı bir balık çorbası pişirebileceksiniz. Diğer yandan
tencereye tane karabiber ve kimyon gibi baharatlar da ekleyerek hem lezzeti iyileştirebilir
hem de evde oluşacak balık kokusunu hafifletebilirsiniz.

Balık çorbası nasıl yapılır, sayfamızı ziyaret ederek tüm detaylarıyla videomuzdan
öğrenebilirsiniz:

Çorbada Bizim de Balığımız Olsun; Enfes Balık Çorbası Tarifi

 

Balık siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!