5 Püf Noktasıyla Kayısı Nasıl Kurutulur?

Kış hazırlıklarına başladıysanız listenize nefis kayısıları da ekleyin. Yaz
aylarında özenle kurutacağınız kayısılar; kış aylarında kahvenizin yanına güzel
bir ikramlık, tatlılarınıza lezzet verecek bir malzeme olarak sizi mutlu edebilir.
Hem sindirim sağlığınızı destekleyebilir hem de ağzınızı tatlandırabilir.
Peki, kayısı nasıl mı kurutulur? Cevaplar, yazımızın devamında sizi bekliyor.
Kayısı kurutmanın püf noktaları için buyurun detaylara…

1. Taze Kayısılar Kullanın

Çürümeye yüz tutmuş kayısıları kurutarak kurtarabileceğinizi düşünüyorsanız
hemen bu düşünceden uzaklaşmanızda fayda var. Kurutmak istediğiniz
kayısıları en tazelerinden seçmeye; aynı zamanda kayısıların çok sert ya da çok
yumuşak olmamasına dikkat edin. Bu sayede kuru kayısıların daha lezzetli ve
uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

2. Eşit Büyüklüklerde Seçin

Kurutmak için satın alacağınız kayısıları mümkün olduğunca eşit büyüklüklerde
seçin. Bu sayede her birinin aynı süre içerisinde aynı miktarda kurumasını
sağlayabilirsiniz.

3. En Az 5 Gün Ayırın

Kayısıları kurutmak için güneşli bir bölge seçin ve kurumaları için 5-10 gün
kadar ayırın. Bu süre içinde kayısılar suyunu yavaş yavaş çekecek, güneşin
vitaminiyle beslenecek sağlığınız ve damak lezzetiniz için en iyi haline
kavuşacaktır.

4. İkiye Bölün

Kayısıları ikiye bölerek kurutabileceğiniz gibi bütün olarak da kurutmayı tercih
edebilirsiniz. Eğer ki bütün olarak kurutmak isterseniz kurumaya bıraktıktan 4
gün sonra, suları da pek akmıyorsa kayısıların üzerlerine bastırarak
çekirdeklerini kolayca çıkarabilirsiniz.

5. Fırında ya da İpte Kurutun

Kayısı kurutmak denince akla ilk olarak en sağlıklı yöntem olan güneşte
kurutmak gelse de ipte ya da fırında kurutmak da güzel yöntemler arasında yer
alır. İkiye ayırdığınız kayısıları fırın tepsisine dizip 70 derece ısıda 4-5 saat
boyunca kurutabilirsiniz. Aynı şekilde ikiye ayırdığınız kayısıları ortalarından
geçireceğiniz iğne iplik yardımıyla ipe dizdikten sonra rüzgâr ya da güneşe
maruz bırakarak kurutabilirsiniz.

Kuru Kayısı Nasıl Saklanır?

Özenle kuruttuğunuz kuru kayısıları sıra geldi iyi bir şekilde muhafaza
edebilmeye… Kuru kayısıları buzlukta 1 yıla kadar; cam kavanozlarda kuru,
serin ve karanlık bir ortamda 6 ay kadar saklayabilirsiniz.

Tüm bu zahmetlere girmeden kuru kayısı edinmek için Migros Sanal Market’ten hemen sipariş verebilirsiniz. Sipariş oluşturmak için hemen tıklayın.