6 Püf Noktasıyla Süt Reçeli Yapılışı

Genellikle meyvelerden yaptığınız reçel çeşitlerine farklı bir alternatif olarak süt
reçelini eklemek istiyorsanız yazımızın içeriğine buyurun. Süt reçeli yapılışının
tüm püf noktalarını sizin için sıraladık; fakat öncesinde onu biraz yakından
tanıyalım.

Süt reçeli köklerinin, Latin ve Güney Amerika ülkelerine kadar dayandığı
biliniyor. Latincede “Sütten gelen tat” anlamına gelen, “dulce de leche” ismiyle
bilinen süt reçeli karamele benzer kıvamı ve lezzetiyle kendine hayran bırakır.
Kalsiyum zengini olan süt reçeli sizin de favorileriniz arasına girebilir. Üstelik
onu sadece kahvaltılık olarak değil kek, kurabiye, cheesecake, pasta, kruvasan
gibi tariflerde güzel bir sos olarak da tüketebilirsiniz.
Gelelim süt reçeli yapılışının püf noktalarına… Sıralayacağımız püf noktalarıyla
siz de en iyi süt reçelini hazırlayıp sofranızı zenginleştirebilir, damaklarınızı
yepyeni bir deneyimle buluşturabilirsiniz.
İşte, 6 püf noktasıyla süt reçeli yapılışı…

1. Taze Süt Kullanın

Süt reçelinin lezzetini belirleyen en önemli faktör elbette ki güzel bir süttür. Süt
reçeli yapılışında kullanacağınız sütün günlük olmasına, taze olmasına ve
mümkünse inek sütü olmasına dikkat edin. Günlük inek ya da keçi sütüyle süt
reçelinin pişirme aşamasında kısa sürede ideal kıvama gelmesini sağlayabilir
ve daha lezzetli bir sonuca ulaşabilirsiniz.


2. Derin Tencere Kullanın

Süt reçeli pişirirken rahat ve daha kolay bir deneyim yaşamak için derin tencere
kullanmayı unutmayın. Sürekli karıştırma gerektiren pişirme ve kaynama
aşamalarında derin bir tencere, süt reçelinin kontrolünü ve daha fazla ısı
almasını sağlayarak kusursuz ve kısa sürede pişmesine yardımcı olacaktır.


3. Tahta Kaşıkla Karıştırın

Süt reçeli pişirirken sizi bekleyen en büyük risklerden biri de tencere dibinin
tutmasıdır; ancak bunu önlemek çok basit. Süt reçeli kanamaya başladığında
da aralıklı olarak tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Bu sayede hem dibinin
tutmasını önleyecek hem de süt reçelinin daha pürüzsüz bir kıvamda olmasını
sağlayacaksınız.


4. Kısık Ateşle Başlayın

Süt reçeli yapılışında en önemli nokta, iyi bir kıvam yakalayabilmektir. Bunun
için pişirme aşamasını kısık ateşle başlatmak, doğru adımlardandır. Kısık ateş
üzerinde tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak şekerin iyice eriyip sütle homojen
bir şekilde karışması ve sütün buharlaşması sağlanır. Böylelikle şeker iyice
karamelize olup süt reçelinde hem leziz hem de kıvamı kusursuz bir sonuca
ulaştırır.


5. Köpükleri Temizleyin

Tüm reçel çeşitlerinin yapım aşamasında olduğu gibi, süt reçeli yapılışında da
oluşan köpüklerin temizlenmesi önemlidir. Süt reçelinin yüzeyinde oluşan
köpükleri bir süzgeç ya da kaşık yardımıyla alabilir, süt reçelinin pürüzsüz
olmasını sağlayabilirsiniz.

6. Rengini Gözlemleyin

Süt reçeli yaparken hazır olup olmadığını rengini gözlemleyerek
anlayabilirsiniz. Süt reçelinin en önemli özelliği süt ve şekerin karamelimsi bir
özellik kazanmasıdır. Dolayısıyla koyu bir kıvama gelmesi, bal köpüğü rengini
alması süt reçelinin hazır olduğunu gösteren en önemli belirtilerdir. Bu
belirtileri gördükten sonra süt reçelini ocaktan alıp soğumaya bırakabilir, daha
sonrasında kavanozlayıp muhafaza edebilirsiniz.

Süt reçeli nasıl yapılır, sayfamızı ziyaret ederek hemen öğrenebilirsiniz:

Süt Reçeli Tarifi

 

Güzel bir süt reçeli yapmanız için ihtiyacınız olan her şey Migros Sanal Market’te!

Sek Pastörize günlük süt ile lezzetli bir süt reçeli yapabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Tivoli Ambrosi derin çelik tencere, süt reçeli için tam da ihtiyacınzı olan derinlikte! Satın almak için hemen tıklayın.