7 Püf Noktasıyla Evde Taze Makarna Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda evde ekmek yapmanın ne kadar da yaygınlaştığını biliyoruz. Evde ekmek
yapılır da makarna neden yapılmasın dedik ve size taze makarna yapımının püf noktalarını
sıraladık. Siz de bu püf noktaları sayesinde en nefis makarnayı kendi ellerinizle
hazırlayabilir, makarnanın keyfine daha çok varabilirsiniz. İşte, 7 püf noktasıyla evde taze
makarna yapımı…

1. Taze ve Doğal Yumurta Kullanın

Makarna yapımında âdeta bel kemiği olan, makarnanın lezzetini belirleyen en önemli
malzemelerden biri de yumurtadır. Kullanacağınız yumurta ne kadar taze ve doğal olursa
makarna hamurunun kalitesi de besin değerleri de o kadar artar. Aynı zamanda elde
edeceğiniz hamur daha yumuşak olur.

2. Durum Buğday Unu Tercih Edin

Makarna yapımında yüksek kalitede, proteini yüksek beyaz un gibi seçimlerden yana
olabilirsiniz; ancan en iyi sonuç için size bir İtalyan sırrı vermek istiyoruz. Taze makarna
yapımında durum buğdayından elde edilen irmik unu, ev yapımı ama tam bir profesyonel
sonuca ulaşmanızı sağlar. İrmik unu sayesinde makarna hamuru ideal esnekliğini kazanıp
kolayca açılacak, sonunda size lezzetin keyfini çıkarmak kalacaktır.

3. Zeytinyağı Kullanın

Birçok yemeğin sihirli dokunuşu olan zeytinyağı, taze makarna yapımında da karşınıza
çıkıyor. Zeytinyağı, makarna hamurunun hazırlanışında un ve yumurtadan sonra en etkili
olan malzemedir. Hamura ekleyeceğiniz kaliteli bir zeytinyağı sayesinde lezzeti katlayabilir,
hamurun daha kolay açılmasını sağlayabilirsiniz.

4. Tezgâhta Yoğurun

Evde taze makarna yaparken mutfağınızın dağılmasını önlemek isteyebilirsiniz ancak
kusursuz bir lezzet için biraz özgürleşmekte fayda var. Makarna hamurunu derin bir kâse
içerisinde yoğurmak yerine geniş bir tezgâh üzerinde yoğurmayı tercih edin. Bu sayede tüm
malzemelerin daha homojen bir şekilde karışmasını sağlayarak daha iyi bir sonuç elde
edebilirsiniz.

5. Hamuru Dinlendirin

Neredeyse her hamur işinde olduğu gibi makarna yapımında da yoğurduğunuz hamuru
dinlendirmeye özen gösterin. Bu sayede hamur daha iyi bir kıvam kazanabilir ancak
makarna yapımında çok acemi olduğunuzu düşünüyorsanız dinlendirdiğiniz hamurun
sertleşip işinizi zorlaştırabileceğini de unutmayın.

6. Açmaya Başlayın

Yoğurup dinlendirdiğiniz hamuru açmaya başlayabilirsiniz. Bu noktada oklava ya da
merdaneden yararlanabileceğiniz gibi hamur açma makinesi de kullanabilirsiniz. Hamuru
eşit parçalara bölüp uzulamasına şekillendirin. Bu aşamanın her seferinde hamur yüzeyini
hafifçe unlamayı unutmayın.

7. Kısa Sürede Pişeceğini Unutmayın

Evde taze makarna yapımında istediğiniz başarıyı elde ettiniz ve sıra pişirmeye mi geldi?
Hazırladığınız makarnanın marketlerden hazır aldığınız makarnalara göre çok daha kolay
pişeceğini unutmayın. Bu doğrultuda 3-5 dakika olarak belirleyeceğiniz pişirme süresi
yetecektir.

 

İstediğiniz çeşit makarnayı Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.