7 Püf Noktasıyla Taco Nasıl Yapılır?

Geleneksel Meksiya yemeği olan taco, dünyanın birçok yerinde çok sevilen seçeneklerden
biri. Tortilla ekmeği, et, kıyma, tavuk, peynir, sebze gibi çeşitli malzemelerle yapılan ve
epey doyurucu olan taco sizin de en sevdikleriniz arasındaysa onu evde kendi ellerinizle
hazırlamak için kolları sıvamanın zamanı gelmiş olabilir.
Evde taco yapmaya hazırsanız ihtiyacınız olan tüm püf noktaları yazımızın devamında sizi
bekliyor.
İşte, taco yapımının 7 püf noktası…

1. Sebzeleri Yıkamaktan Başlayın

Renkli biberler, göbek salata, domates gibi seçenekler; nefis bir taco için gerekli
malzemeler arasında yer alır. Bunun için işe öncelikle sebzeleri yıkamaktan
başlayabilirsiniz. Böylece siz diğer işlemleri yaparken sebzelerin kurumalarına imkan
tanımış olursunuz.


2. Uygun Büyüklükte Kesin

İyi bir taconun en önemli malzemesi, tortilla ekmeğidir. Tortilla ekmeğinin doğru
büyüklükte olması, orijinale yakın bir sonuca ulaşmanızı sağlar. Tortilla ekmeğinin elinize
sığacak kadar küçük, malzemelerin içine rahatça sığacak kadar büyük olmasına dikkat edin.
Bunu tortilla ekmeğini geniş bir kâsenin ağzıyla keserek kolayca yapabilir, daha hoş bir
sunum elde edebilirsiniz.


3. Baharatları Çeşitlendirin

Meksika yemekleri denince bolca baharat olmadan olmaz. Taco yapımında da dikkat
etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de baharat içeriğini zenginleştirmenizdir.
Böylelikle daha leziz bir sonuca ulaşabilir, Meksika havasını yoğunlaştırabilirsiniz.


4. Az Yağlı Kıyma Tercih Edin

Taco yapımında nefis bir sonuca ulaşabilmek için kullandığınız kıymanın kalitesi son derece
önemlidir. Bunun için az yağlı etten çekilmiş bir kıyma kullanabilirsiniz. Böylece et
lezzetinin yoğun olduğu, nefis bir sonuca ulaşabilirsiniz.


5. Kıymayı Kavurun

Diğer malzemeleri hazırlamadan önce Taco’nun en önemli malzemesi olan kıymayı
kavurmaya başlayabilirsiniz. Taco, ille de sıcak yenmesi gereken bir yemek olmadığı için
ılıklaşan kıyma, herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.


6. Tüm Malzemeleri Hazırlayın

Kıymayı kavurup tamamen piştiğinden emin olduktan sonra yıkadığımız sebzeleri kullanma
zamanı! Öncelikle göbek salatanın yapraklarını olabildiğince ince kesmekten
başlayabilirsiniz. Daha sonra cheddar peynirini de göbek salatanın büyüklüklerinde olacak
şekilde doğrayın. Asıl lezzeti verecek salsa sosu için domatesi yemeklik olarak doğrayın.
Aynı şekilde soğan, maydanoz gibi geriye kalan tüm malzemeleri de olabildiğince ince
doğrayın. Bu sayede tüm malzemeleri tortilla ekmeği içerisine daha kolay
yerleştirebilirsiniz.


7. Karıştırın

Gelelim, en keyifli kısım olan taco’yu oluşturmaya! Bu aşamada tamamen özgürsünüz, taco
içerisine koyacağınız her bir malzemenin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz;
ancak birbirlerine oranlı olması daha iyi sonuç verecektir. Taco'yu oluştururken en alt
sıraya kıyma, daha sonra sos ve salata, en son da peynir koyarak ideal bir sonuç elde
edebilir; elinizde kolaylıkla tüketebilirsiniz.